Рецепт Фокачча з в'яленими помідорами фото

Фокачча з в'яленими помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Овочі , Помідор , В'ялені помідори
Вегетаріанське харчування
Фуршет
Випічка , Фокачча
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Всім любителям італійської кухні присвячується рецепт фокаччи з в'яленими помідорами. За автентичність відповідаю: рецепт узятий з книги професійного італійського шефа.

Опис приготування:

Рецепт фокаччи з в'яленими помідорами дуже простий, потрібно всього лише слідувати ось цієї нехитрої інструкції - і все вийде:

1. У мисці невеликого розміру потрібно змішати цукор і теплу воду. Через хвилину туди ж додайте сухі дріжджі (пакетик 7 грамів) і залиште на 5-10 хвилин.

2. У миску розміром побільше насипати 3 склянки борошна, а також сіль і воду з дріжджами. Замішуйте (це можна робити вручну, а можна за допомогою комбайна зі спеціальною насадкою) близько 5 хвилин. Коли тісто стане досить липким і буде братися в руки, підсипте решту борошна і замішують тісто протягом декількох хвилин. Якщо тісто буде дуже рідким, додавайте ще борошно.

3. З отримав густого тесту ліпимо грудочку, перекладаємо його в змащену оливковою олією миску. Ми залишаємо підніматися на 3 години в теплому сухому місці (якщо у вас вдома тепло, то просто залиште на кухні, накривши рушником).

4. Тісто піднялося? відмінно! Тепер акуратно розподіліть його по формі для запікання або листу, зверху викладіть дрібно нарізані в'ялені помідори (разом з маслом, в якому вони зберігаються), приправити сіллю, поперчіть за смаком і випікайте близько 20 хвилин при 180 градусах.

Фокачча з в'яленими помідорами готова. Смачного!

  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Пармезан тертий - 1/4 склянки
  • Мелений чорний перець - За смаком
  • В'ялені помідори - 100 грам
Рецепт фокаччи з в'яленими помідорами дуже простий, потрібно всього лише слідувати ось цієї нехитрої інструкції - і все вийде:

1. У мисці невеликого розміру потрібно змішати цукор і теплу воду. Через хвилину туди ж додайте сухі дріжджі (пакетик 7 грамів) і залиште на 5-10 хвилин.

2. У миску розміром побільше насипати 3 склянки борошна, а також сіль і воду з дріжджами. Замішуйте (це можна робити вручну, а можна за допомогою комбайна зі спеціальною насадкою) близько 5 хвилин. Коли тісто стане досить липким і буде братися в руки, підсипте решту борошна і замішують тісто протягом декількох хвилин. Якщо тісто буде дуже рідким, додавайте ще борошно.

3. З отримав густого тесту ліпимо грудочку, перекладаємо його в змащену оливковою олією миску. Ми залишаємо підніматися на 3 години в теплому сухому місці (якщо у вас вдома тепло, то просто залиште на кухні, накривши рушником).

4. Тісто піднялося? відмінно! Тепер акуратно розподіліть його по формі для запікання або листу, зверху викладіть дрібно нарізані в'ялені помідори (разом з маслом, в якому вони зберігаються), приправити сіллю, поперчіть за смаком і випікайте близько 20 хвилин при 180 градусах.

Фокачча з в'яленими помідорами готова. Смачного!

Схожі рецепти