Рецепт Фітир єгипетський фото

Фітир єгипетський
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Африканська кухня , Східна кухня , Єгипетська кухня
Тісто , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Fıtır - не просто листковий пиріг, а божественна смакота, смак і аромат якої не передати словами… ніжний, тане в роті, крем - просто смакота, раджу всім обов'язково його спробувати!

Опис приготування:

Спочатку треба зробити дріжджове тісто, а потім з нього скрутити симпатичних"равликів" . У форму для запікання викладаємо шар тіста, потім равликів і накриваємо ще одним шаром розкачане тісто. Випікаємо протягом півгодини в гарячій духовці і подаємо.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 щіпки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Молоко - 2 склянки (для начинки)
  • Яйце - 1 штука
  • Ванільний цукор - 30 грам
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Крохмаль - 3 Ст. Ложки
фітир єгипетський - фото крок 1
Дріжджі змішуємо з теплим молоком, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин. Дріжджі повинні"ожити" , почати пінитися і шипіти. Це означає, вони діють! Якщо цього не сталося - дріжджі погані!
фітир єгипетський - фото крок 2
До дріжджів і молока додаємо яйце і сіль.
фітир єгипетський - фото крок 3
Поступово просіюємо борошно, мені вистачило рівно 3 склянок. Замішуємо тісто.
фітир єгипетський - фото крок 4
Викладаємо на стіл, присипаний борошном і месім. Виходить круте, НЕ липке тісто.
фітир єгипетський - фото крок 5
Колобок тесту ділимо на дві рівні частини.
фітир єгипетський - фото крок 6
Кожну частину розгортаємо якомога тонше, але воно не повинно порватися. Це досить трудомістким, так як тісто туге.
фітир єгипетський - фото крок 7
Вершкове масло розм'якшити і намазуємо їм рясно кожен пласт тесту і звертаємо в щільний рулет.
фітир єгипетський - фото крок 8
Загортаємо в равлика. Так робимо з обома частинами тесту. Загортаємо в пакети (окремо) і прибираємо в холодильник на 2-4 годину. У мене вони були 3 годину - цього достатньо. Равлики виросли трохи, роздулися.
фітир єгипетський - фото крок 9
Поки вони розстоюються, варимо крем, єгиптяни називають його"магілябія" По суті, звичайний заварний крем, вельми солодкий, але - тісто адже прісне і тут відразу настає гармонія! Отже, змішуємо цукор, крохмаль, яйце, ванільний цукор і 0, 5 склянки молока.
фітир єгипетський - фото крок 10
Розмішуємо до однорідності, щоб все змішалося, залишилися 1, 5 склянки молока нагріти, але не кип'ятити, вливаємо яєчно-цукрову суміш в гаряче молоко і все розмішуємо віночком, щоб не було грудок. Варимо кілька хвилин до загустіння.
фітир єгипетський - фото крок 11
Отже, дістаємо наших равликів через 3 годину, ось вони трохи роздулися, ожили.
фітир єгипетський - фото крок 12
Кожну равлика розгортаємо в коло діаметром приблизно 28 см. Перше коло може бути трохи менше, ніж другий, який буде верхом пирога. Перекладаємо в форму - вона може бути 24-28 см. Я взяла роз'ємну 24, але і в скляній на 28 буде відмінно! Робимо високі бортики.
фітир єгипетський - фото крок 13
Викладаємо крем в форму, він повинен охолонути і стати густим!
фітир єгипетський - фото крок 14
Зверху викладаємо другий шар тіста і підвертаємо під перший, як би вкриваючи! зверху змащуємо жовтком і робимо кілька проколів виделкою - щоб виходило повітря! випікаємо 30 хвилин при 200 градусах.
фітир єгипетський - фото крок 15
Ось готовий пиріг. Його треба повністю остудити і тільки тоді різати! Але відразу скажу - в теплому вигляді він набагато смачніше.