Şekerbura
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне ласощі з дріжджового тіста з незвичайною начинкою з фундука з цукром! Şekerbura - це національне блюдо азербайджанської кухні, яке ми приготуємо самостійно у себе вдома.
Я дуже люблю всяку смакоту, особливо незвичайні, які можна зустріти тільки в країнах Сходу, і сьогодні я розповім вам, як приготувати шекербуру. Şekerbura - це азербайджанське національне блюдо, яке готують до свята Норвуз. Це дуже смачне печиво, смак якого ні з чим не зрівняти, та й зовнішній вигляд цих ласощів радує око своєю красою. Рецепт приготування шекербури досить простий і все інгредієнти ви з легкістю зможете знайти в будь-якому супермаркеті, так що справа за малим - ознайомитися з рецептом, а далі сміливо приступайте до справи.
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 0, 2 L
- Вершкове масло - 300 грам
- Дріжджі - 3/4 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
- Funduk - 500 грам
- Цукор - 500 грам
- Кардамон - 1 Чайна ложка
Насамперед приготуємо тісто. Для цього нагріваємо молоко і додаємо в нього дріжджі. Тепер в глибокій мисці змішуємо дріжджі, розбавлені в молоці, з жовтком, розтопленим маслом і борошном, можна додати трохи солі. Тісто слід ретельно замішати і накрити плівкою. Готове тісто залишаємо на 10 хвилин.
Після закінчення часу ми ділимо тісто на 30 рівних частин і формуємо з них кульки.
Тепер начинка: фундук ми подрібнюємо до станів крихт, всипаємо до нього цукор і кардамон, все перемішуємо.
Далі ми беремо 1 кулька з тіста і розгортаємо його в коржик, в середину акуратно кладемо начинку так, щоб вона не потрапляла на краю коржі. Тепер з'єднуємо краю і закручуємо їх гвинтоподібно.
Тепер найскладніша і копітка частина - нанесення візерунка. Робити це треба на розкритій долоні спеціальним пристосуванням з зазубреними кінцями. Часу йде багато, зате яка краса виходить.
Коли візерунок нанесений, ми ставимо шекербуру в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 20 хвилин. От і все! Приємного все апетиту!