Bastruma
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 24
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.
Рецепт приготування баструми. В даному методі приготування застосовується багато спецій, вялется на свіжому повітрі.
Опис приготування:
Для приготування цієї страви дуже добре підходить яловича вирізка. Багато різних спецій роблять блюдо ароматним і соковитим. Страва не складне в приготуванні. Інгредієнти приготувати заздалегідь.
- Ялівцю - 1 штука
- Лист лавровий - 2 штуки
- Цукор - 10 грам
- Вирізка яловича - 1200 грам
- Часник - 5 штук
- Чаман сушений - 140 грам
- Перець чилі - 4 чайних ложки
- Koriandr - 5 штук
- Гвоздика - 1 штука
- Морська сіль - 12 чайних ложок
1. Розрізаємо яловичу вирізку уздовж навпіл.
2. Морська велика сіль дуже добре підходить для засолювання. Цукровий пісок (дві чайні ложки) додаємо в сіль, змішуємо. Потім всі сторони м'яса обвалюють в цю суміш.
3. Накриваємо марлею (для захисту від комах), і при кімнатній температурі залишаємо на півдня. Після м'ясо ставимо в холодильник, по закінченню 12 годин перевертаємо і знову залишаємо м'ясо в розсолі. Потім витягуємо, в холодній воді змиваємо сіль, обсушуємо.
4. Тепер беремо чисту марлю і туго обмотуємо м'ясо. Міцно пов'язуємо мотузкою.
5. На добу ставимо під вантаж. Потім дістаємо і розмотує марлю. Готуємо обмазку: smeşivaem косарка, подрібнений часник, лавровий лист, перець чилі, koriandr, гвоздику, ягоду ялівцю, розмішуємо все в холодній воді. Обмащуємо м'ясо, 3 години тримаємо на повітрі і повторюємо знову 2 рази. Потім сушимо на протязі 2 тижні.
6. Знімаємо, ріжемо шматочками. Готово.