Баранина з локшиною
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам дуже цікаве блюдо в азіатському стилі, яке мене навчила готувати моя хороша подруга. Така баранина з локшиною виходить дуже смачною, вельми ситної і трохи пікантною.
Якщо чесно сама б я навряд чи додумалася до такого цікавого поєднання інгредієнтів, і якби подруга не розповіла мені, як приготувати баранину з локшиною, я б так і не спробувала це приголомшливе блюдо. Насправді смак у нього виходить дійсно трохи незвичний, але всім любителям баранини воно безумовно сподобається. До речі, соєвий соус і соус чилі надають м'ясу пікантність, тому якщо ви не любите гостре, то можете виключити чилі соус або додати його менше. В іншому все дуже просто, тому ви зробите баранину з локшиною швидко і без особливих зусиль.
1) Для початку ми гарненько промиваємо м'ясо і зрізаємо з нього різні плівочки і жили, нарезам баранину тонкими смужками. Зелена цибуля також промиваємо і білу його частина ріжемо півкільцями, часник чистимо і подрібнюємо.
2) Наливаємо в каструлю воду і відварюємо в ній локшину до повної готовності, воду слід трохи посолити.
3) У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому баранину на сильному вогні. Смажимо м'ясо приблизно 2-3 хвилин, після чого додаємо подрібнений часник і цибулю-порей, продовжуємо смажити все ще 2 хвилини.
4) Тепер наливаємо в сковорідку бульйон, соєвий соус і соус чилі, солимо і перчимо все за смаком і тушкуємо м'ясо 5-6 хвилин.
5) Готову локшину відкидаємо на друшляк і викладаємо на сковороду до баранини, прогреваем все буквально 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Ось в принципі і все, наше блюдо готово, і його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!
- Баранина - 450 грам
- Локшина - 150 грам
- Бульйон м'ясний - 250 мілілітрів
- Лук-пориста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соус чилі - 2-3 капель
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
1) Для початку ми гарненько промиваємо м'ясо і зрізаємо з нього різні плівочки і жили, нарезам баранину тонкими смужками. Зелена цибуля також промиваємо і білу його частина ріжемо півкільцями, часник чистимо і подрібнюємо.
2) Наливаємо в каструлю воду і відварюємо в ній локшину до повної готовності, воду слід трохи посолити.
3) У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому баранину на сильному вогні. Смажимо м'ясо приблизно 2-3 хвилин, після чого додаємо подрібнений часник і цибулю-порей, продовжуємо смажити все ще 2 хвилини.
4) Тепер наливаємо в сковорідку бульйон, соєвий соус і соус чилі, солимо і перчимо все за смаком і тушкуємо м'ясо 5-6 хвилин.
5) Готову локшину відкидаємо на друшляк і викладаємо на сковороду до баранини, прогреваем все буквально 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
Ось в принципі і все, наше блюдо готово, і його можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!