Алу Гобі
(покроковий рецепт з фото)
Звичні овочі відкриються перед вами з нового боку, варто тільки додати східні спеції. Хочу поділитися з вами рецептом індійської кухні, як приготувати "алу Гобі" : тушковані картопля і капуста.
Люблю такі прості і швидкі страви з додаванням букета ароматних спецій. Індійська кухня рясніє рецептами, які підходять для дієтичного та вегетаріанського столу. Готуйте з користю і задоволенням!
- Картопля - 3 штуки
- Цвітна капуста - 1 штука (середня)
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Зерна гірчиці - 1/2 чайних ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 1 Чайна ложка (мелений)
- Перець болгарський - 1 штука
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка (подрібнений)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Braai - 1 Ст. Ложка (рубана)
- Перець червоний пекучий - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте, цибуля очистіть.
Відваріть картоплю в мундирі, остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
Капусту бланшувати протягом 2 хвилин, остудіть і розберіть на суцвіття.
Капусту бланшувати протягом 2 хвилин, остудіть і розберіть на суцвіття.
Розігрійте на сковороді рослинне масло, опустіть в нього зерна гірчиці і дочекайтеся, поки вони почнуть клацати. Додайте зерна зіри, кардамон і червоний перець.
Додайте дрібно нарізану цибулю, обсмажте до рум'янцю.
Тепер черга капусти. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте протягом 5-7 хвилин.
Додайте картоплю, kurkumu, koriandr, сіль і готуйте під закритою кришкою протягом двох хвилин.
Подавайте з рубаною кінзою. Смачного!