Запіканка з білої риби з креветками в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Я вважаю за краще запікати рибу в духовці. При такому способі готування риба зберігає більше корисних речовин, залишається соковитою і ароматною. Додамо до рибку томатний соус і креветки. Смачно, ситно і корисно.
Для запіканки підійде філе будь-якої білої риби. Скумбрія додасть страві додаткові смак і аромат. Її легко почистити, в ній немає дрібних кісточок. Залишається змішати сметану, яйця і томатний соус. Залийте невеликі шматочки риби, креветки ... І поставити запікатися блюдо в розігріту духовку. Нижче дивіться простий рецепт, як приготувати запіканку з білої риби з креветками в томатному соусі.
- Скумбрія - 1 штука
- Креветки - 100 грам
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 120 грам
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки (краснодарський)
- Пластівці вівсяні - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Скумбрію попатраєте, видаліть плавники, промийте холодною водою, обсушити.
Підготуйте інші інгредієнти. Креветки розморозити при кімнатній температурі, вівсяні пластівці подрібніть.
Яйця збийте зі сметаною, додайте томатний соус, сіль і перець за смаком, перемішайте.
Форму для запікання змастіть маслом, посипте подрібненими вівсяними пластівцями.
У риби відріжте хвіст і голову, зніміть шкіру, наріжте на шматочки. Влийте яєчно-томатну заливку в форму для запікання. Додайте шматочки риби і креветки. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 45 хвилин.
Смачного!