Запіканка з баклажанами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дивіться, як приготувати запіканку з баклажанами і сиром. Вона точно припаде до душі всім вегетаріанцям або ж людям, віддають перевагу правильно і смачно харчуватися. Овочі і сир - прекрасне поєднання!
Цей рецепт приготування запіканки з баклажанами і сиром дуже вам сподобається, адже при мінімальних зусиллях ви отримаєте повноцінне блюдо! Родзинку тут надає якраз сирний шар! Дуже смачна запіканка виходить, яку, до речі, їдять як гарячої так і холодної. Спробуйте!
- Баклажани - 2 штуки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Аджика гостра сира - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Баклажани наріжте невеликими кільцями. Додати сіль, поперчіть. Покладіть в ємність. Баклажани виділять сік. Залиште їх на 15 хвилин.
2. Кожен баклажановий шматочок обсмажте на олії з двох сторін. Покладіть баклажани в форму, з невеликим нахлестом. Форму маслом я не змащувала, так як баклажани мають досить масла при обсмажуванні.
3. На баклажани викладіть кілька ложок аджики. Розподіліть її рівномірно.
4. Натріть на крупній тертці твердий сир. Викладіть поверх всього. Сир потрібно натирати саме на крупній тертці, щоб при запіканні сир не перетворився на чіпси.
5. Розігрійте добре духовку до 180-20 градусів. Запікайте баклажани в духовці близько 15 хвилин. Подайте до столу.