Рецепт Запіканка з грибами і баклажанами фото

Запіканка з грибами і баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Баклажан , Гриби , Печериці
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Якщо ви любитель баклажанів, то цей рецепт саме для вас! Запіканка завжди виходить апетитною, красивою, дуже ароматною і смачною. Готується блюдо просто і швидко.

Опис приготування:

Якщо ви хочете порадувати свою сім'ю ніжним, ароматним, соковитим, вершковим блюдом, тоді приготуйте цю запіканку. Страву можна подавати як основну, а можна використовувати як гарнір і навіть запропонувати як холодну закуску. Поспішаю поділитися рецептом, як приготувати запіканку з грибів і баклажанів.

  • Баклажан - 2 штуки
  • Печериці - 300 грам
  • Помідор - 3 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Прованські трави - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 2
Баклажани наріжте кільцями. Злегка посоліть з двох сторін.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 3
Печериці наріжте скибочками.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 4
Баклажани обсмажте на розігрітій сковороді з додаванням невеликої кількості масла.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 5
Обсмажуйте швидко з двох сторін до золотистого кольору.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 6
У форму для запікання викладіть обсмажені баклажани.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 7
Зверху викладіть помідори нарізані кільцями.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 8
Зверху викладіть нарізані печериці.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 9
Посипте прованськими травами.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 10
Зверху натріть сир на крупній тертці. Надішліть в розігріту духовку до 200 градусів.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 11
Запікайте 20 хвилин.
запіканка з грибами і баклажанами - фото крок 12
Запіканку наріжте на порційні шматочки, подавайте гарячою. Смачного!

Схожі рецепти