Запечений лосось з часником і гірчицею
(покроковий рецепт з фото)
Делікатесне блюдо можна приготувати за 30 хвилин. Одне з таких - запечений лосось з часником і гірчицею. Дуже просте приготування, але результат вартий гарного ресторану.
Лосось - універсальна штука для людей, у яких немає часу витрачати багато часу на приготування вечері або обіду, але які не хочуть їсти всяку нісенітницю. Наприклад, приготований за цим рецептом запечений лосось з часником і гірчицею відніме у вас всього хвилин 10-15, плюс ще стільки ж риба запікатиметься, поки ви будете займатися своїми справами. А вже наскільки це смачно - словами не передати. Рибка виходить м'яка, ніжна, тане в роті, з приємним часниково-гірчичним присмаком… брат
- Філе лосося - 4 штуки
- Петрушка свіжа (нарубана) - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Гірчиця дижонская - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 4 часточки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
У невеликій мисці змішуємо 2 столові ложки свіжої дрібно нарізаної петрушки, 2-3 зубчики видавленого часнику, 1, 5 чайної ложки гірчиці дижонской, 1/2 чайної ложки солі, 1/4 чайної ложки перцю, 2 ст.Л. Оливкового масла і 2 столові ложки свіжого лимонного соку. Все добре перемішуємо.
Беремо 4 шматочка філе лосося (якщо у вас цілісний - розріжте). Викладаємо на деко, застелений фольгою або пекарської папером (я не застеляла - і даремно, деко ледве відмила потім).
Щедро поливаємо лосося приготованим нами маринадом.
На кожен шматочок риби викладаємо скибочку лимона.
Запікаємо 12-15 хвилин при 200 градусах до готовності риби.
Смачного!