Запечені спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Чи не хочете їсти просто макарони з томатним соусом? Тоді можна зробити відмінне блюдо з використанням все тих же інгредієнтів. Рецепт, як приготувати запечені спагетті, смачний і ситний.
Можна сміливо замінити один з інгредієнтів, так, наприклад, якщо не любите гриби, виключіть їх з рецепта. Соус можете зробити самі, додавши до нього будь-які інгредієнти. Готову запіканку подавайте через пару хвилин після запікання в духовці. Залишки відправте на зберігання в холодильник, а перед подачею розігрійте.
- Спагеті - 330 грам
- Сирі свинячі ковбаски - 450 грам
- Гриби - 120 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Пластівці перцю чилі - 1 щіпка
- Томатний соус - 900 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Італійські спеції - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 0, 5 пучка
- Рослинна олія - За смаком
- Пармезан - 240 грам
- Яйця - 2 штуки
- Rikotta - 200 грам
- Моцарелла - 350 грам
1. Відваріть спагетті в підсоленій воді, тим часом приступайте до решти інгредієнтів. Сирі свинячі ковбаски наріжте шматочками і викладіть в розігріту сковороду з оливковою олією, потім перекладіть обсмажені колбакі в тарілку.
2. Поверніть сковороду на вогонь, додайте столову ложку масла. Наріжте дрібно цибулю і гриби, викладіть в сковороду спершу цибулю, потім через кілька хвилин гриби.
3. Обсмажуйте все до випаровування рідини в сковороді, додайте подрібнений часник.
4. Влийте в сковороду томатний соус, воду, поверніть назад ковбаски, доведіть все до кипіння і тушкуйте 15 хвилин.
5. Готові спагетті відкиньте на сито, промийте їх холодною водою. Перекладіть спагетті в миску, додайте до них 2 столові ложки оливкової олії, 2 збитих яйця і перемішайте.
6. Змастіть форму для запікання олією, викладіть тонкий шар соусу.
7. Розподіліть поверх соусу половину спагетті.
8. Поверх макаронів покладіть половину соусу.
9. Додайте подрібнену рикотту і розподіліть по всій формі.
10. Натріть на тертці моцарелу і посипте половину. Додайте залишилися спагетті і соус, додайте весь сир, що у вас залишився.
11. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин під фольгою, потім видаліть фольгу і готуйте ще 20 хвилин. Після запікання остудіть запіканку протягом 10 хвилин і подавайте до столу.