Рецепт Закачування винограду фото

Закачування винограду
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Виноград
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Виноград люблять і дорослі, та діти, але сезон на нього проходить дуже швидко. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати закачування з винограду так, щоб він і взимку міг радувати вас своїм чудовим смаком.

Щоб надати оригінальні аромат і присмак виноградної закатку, при

Приготуванні в сироп можна додати спеції (наприклад, корицю, ваніль, кардамон) або ж цедру апельсина або лимона. Ці добавки додадуть винограду ледь вловимий нотку цитрусових.

Використовувати такий виноград можна для приготування десертів, фруктових салатів, а з сиропу вийде чудовий компот.

  • Виноград - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр (для сиропу)
  • Цукор - 300-350 грам (для сиропу)
  • Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки (для сиропу)
  • Спеції - 1 За смаком (для сиропу)
1
Грона винограду потрібно промити. Приберіть зіпсувалися і лопнули ягоди, після чого ненадовго залиште хороші ягоди в теплій воді. Це дозволить уникнути появи лопнули виноградин, що значно поліпшить зовнішній вигляд консервації.
2
Підготовлені і промиті грона розберіть на окремі невеликі гілочки (або повністю відокремте ягоди від гілочок). Наповніть виноградом простерилізовані банки.
3
Закип'ятіть воду, залийте нею виноград в банках. Залиште їх так ненадовго (хвилин 5-10) для первинної стерилізації. Поки залиті водою ягоди настоюються, з води, цукру, з додаванням лимонної кислоти і спецій (по бажанню) потрібно приготувати сироп. Все змішайте і варіть на невеликому вогні до того моменту, поки цукор повністю не розчиниться.
4
Далі злийте воду з банок і залийте виноград отриманим гарячим сиропом. Накривши кришками, помістіть в ємність з водою для подальшої стерилізації (10-25 хвилин, в залежності від розміру банок). Після цього закатати банки, переверніть і укутайте їх, залишивши до повного охолодження.

Схожі рецепти