Закачування винограду на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Один із способів закачування винограду на зиму - це маринування. Смак такого винограду виходить абсолютно особливим, що неодмінно сподобається вашим гостям, які точно будуть здивовані такою закусці!
Розповім, як зробити закачування винограду на зиму в домашніх умовах. Для цього рецепта краще використовувати солодкі сорти винограду без кісточок. Маринований виноград буде готовий вже через 3 дня, його слід зберігати в прохолодній коморі або просто в холодильнику. Закуску подають до м'ясних страв або готують легкі бутербродики, прикрашаючи їх маринованими виноградинками. Хай щастить!
- Виноград - 1 кілограм
- Вода - 700 мілілітрів
- Оцет винний - 100 мілілітрів
- Цукор - 300 грам
- Сіль - 10 грам
- Гвоздика - 10 грам
- Обкладинка - 1-2 штук (палички)
Виноград ретельно промийте, обсушити і видаліть гілочки.
Розкладаємо по чистим скляних баночках корицю і гвоздику, далі кладемо виноград. Для маринаду кип'ятимо в сотейнику воду і розчиняємо в ній сіль і цукор. В кінці вливаємо оцет і перемішуємо. Заливаємо маринадом виноград.
Далі банки стерилізуємо в гарячій воді або ж у духовці, після чого закочує і даємо охолонути при кімнатній температурі.
Найкраще залишити банки остигати, поставивши їх на кришку і укутавши теплим рушником. Так їх потрібно тримати мінімум добу. Готово, через пару днів виноград можна пробувати.