Рецепт Яловичий бульйон фото

Яловичий бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід
Супи, Бульйони

Яловичий бульйон - це не тільки універсальна база для приготування багатьох страв, але ще і дуже хороший засіб для поліпшення травлення і боротьби з похміллям Перевірено!

Яловичий бульйон в кулінарії - штука практично незамінна. Що з його допомогою тільки не готують - і супи, і соуси, і заливні страви, і навіть випічку (наприклад, ті ж чебуреки). В принципі, яловичий бульйон і сам по собі має дуже хорошим смаком, тому його можна їсти як самостійний суп. Загалом, використовуйте яловичий бульйон, як вам подобається - а я розповім, як його правильно приготувати

  • Яловича гомілка (без кістки) - 1 кілограм
  • Цибуля пориста - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Перець духмяний - 5 штук
  • Морква - 100 грам
яловичий бульйон - фото крок 1
Шматок м'яса заливаємо трьома літрами холодної води і ставимо на вогонь.
яловичий бульйон - фото крок 2
Тим часом займемося овочами: морква почистимо і разрежем навпіл уздовж, цибуля-порей просто вимиємо, ріпчаста цибуля очистимо від верхньої лушпиння.
яловичий бульйон - фото крок 3
Як тільки бульйон закипить - зменшуємо вогонь. Бульйон не повинен кипіти - він повинен знаходитися немов на межі кипіння. Активно знімаємо пінку.
яловичий бульйон - фото крок 4
Коли піна перестане утворюватися, додаємо в каструлю всі наші овочі і спеції. Варимо на повільному вогні ще близько 1 годину, не накриваючи кришкою.
яловичий бульйон - фото крок 5
Через годину овочі і спеції з бульйону викидаємо, після чого варимо бульйон ще 30-40 хвилин.
яловичий бульйон - фото крок 6
Готовий бульйон проціджуємо через марлю - весь жир потрібно відцідити і викинути. Яловичий бульйон готовий!

Схожі рецепти