Яловичий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Яловичий бульйон - це не тільки універсальна база для приготування багатьох страв, але ще і дуже хороший засіб для поліпшення травлення і боротьби з похміллям Перевірено!
Яловичий бульйон в кулінарії - штука практично незамінна. Що з його допомогою тільки не готують - і супи, і соуси, і заливні страви, і навіть випічку (наприклад, ті ж чебуреки). В принципі, яловичий бульйон і сам по собі має дуже хорошим смаком, тому його можна їсти як самостійний суп. Загалом, використовуйте яловичий бульйон, як вам подобається - а я розповім, як його правильно приготувати
- Яловича гомілка (без кістки) - 1 кілограм
- Цибуля пориста - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки
- Перець духмяний - 5 штук
- Морква - 100 грам
Шматок м'яса заливаємо трьома літрами холодної води і ставимо на вогонь.
Тим часом займемося овочами: морква почистимо і разрежем навпіл уздовж, цибуля-порей просто вимиємо, ріпчаста цибуля очистимо від верхньої лушпиння.
Як тільки бульйон закипить - зменшуємо вогонь. Бульйон не повинен кипіти - він повинен знаходитися немов на межі кипіння. Активно знімаємо пінку.
Коли піна перестане утворюватися, додаємо в каструлю всі наші овочі і спеції. Варимо на повільному вогні ще близько 1 годину, не накриваючи кришкою.
Через годину овочі і спеції з бульйону викидаємо, після чого варимо бульйон ще 30-40 хвилин.
Готовий бульйон проціджуємо через марлю - весь жир потрібно відцідити і викинути. Яловичий бульйон готовий!