Насичений яловичий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати насичений яловичий бульйон з попередньо запеченими кістками. Він виходить дивного коричневого кольору, ароматний і наваристий. Варто спробувати!
Такий бульйон можна використовувати в якості основи для будь-якого супу або підливи. Рекомендую відразу варити велику порцію, адже його можна заморозити. Такого смачного і наваристого бульйону ви точно ще не пробували. Рекомендую рецепт на замітку!
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Яловичі кістки - 3 кілограма
- Цибулина - 200 грам
- Морква - 100 грам
- Стебло селери - 100 грам
- Томатна паста - 200 грам
- Часник - 3-8 зубчиків
- Спеції та зелень - За смаком (лавровий лист, петрушка, чебрець, перець горошком, сіль)
1. Деко змастіть рослинною олією. Викладіть вимиті, обсушені кістки.
2. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте хвилин 40-45.
3. Перекладіть кістки в каструлю, влийте склянку холодної води і поставте на вогонь.
4. Ще склянку води вилийте на деко, зберіть всі залишилися там залишки жиру і теж перелийте в каструлю. Додати сіль за смаком. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте 4-5 годин, знімаючи при необхідності піну.
5. Окремо розігрійте трохи олії і викладіть подрібнені овочі. Обсмажте на середньому вогні до м'якості.
6. Додайте томатну пасту, обсмажте ще кілька хвилин.
7. Перекладіть овочі в бульйон. Додайте спеції, зелень. Варіть на середньому вогні ще близько години.
8. Готовий бульйон обов'язково процідіть.
Смачного!
Смачного!