«Xarco» з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете зварити наваристий, апетитний грузинський суп, але під рукою немає свіжих помідорів, не біда, так як приготувати "харчо" з томатною пастою теж можна. Розповім про весь процес детально.
Цей пряний суп - чудовий варіант для обіду. Відразу хочу сказати, що оригінальний "харчо" зовсім не гострий, як чомусь прийнято вважати. Ароматний - що, а ось перець додається лише в межах розумного. Спробувати точно варто, тим більше, що немає нічого складного в процесі.
- Яловичина - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Ткемалі - 5 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком (хміль-сунелі, зелень, часник, перець)
- Мал - 1/2 склянки
1
Яловичину вимийте, обсушити трохи і наріжте середніми шматочками. Викладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
2
Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько 90 хвилин, в процесі прибираючи піну.
3
Цибулю очистіть і подрібніть. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте до легкого золотистого кольору.
4
Додайте томатну пасту, перемішайте.
5
У киплячий бульйон викладіть промитий рис і варіть хвилин 15.
6
Додайте в каструлю цибулю з пастою. Посоліть і додайте всі спеції (крім часнику! ).
7
Підсушіть горішки на сухій сковороді і подрібніть в блендері. Викладіть в каструлю.
8
Додайте Ткемалі, варіть ще буквально хвилин 5.
9
В кінці додайте подрібнений часник і зелень. Накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште ще на півгодини перед подачею.
Смачного!
Смачного!