Рецепт «Xarco» з томатною пастою фото

«Xarco» з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
М'ясо, Яловичина
Пісні страви
На обід, На вечерю
Супи, Xarco

Якщо ви хочете зварити наваристий, апетитний грузинський суп, але під рукою немає свіжих помідорів, не біда, так як приготувати "харчо" з томатною пастою теж можна. Розповім про весь процес детально.

Цей пряний суп - чудовий варіант для обіду. Відразу хочу сказати, що оригінальний "харчо" зовсім не гострий, як чомусь прийнято вважати. Ароматний - що, а ось перець додається лише в межах розумного. Спробувати точно варто, тим більше, що немає нічого складного в процесі.

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Ткемалі - 5 Ст. Ложок
  • Сіль і спеції - За смаком (хміль-сунелі, зелень, часник, перець)
  • Мал - 1/2 склянки
1
Яловичину вимийте, обсушити трохи і наріжте середніми шматочками. Викладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
2
Після закипання зменшіть вогонь і варіть близько 90 хвилин, в процесі прибираючи піну.
3
Цибулю очистіть і подрібніть. Викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте до легкого золотистого кольору.
4
Додайте томатну пасту, перемішайте.
5
У киплячий бульйон викладіть промитий рис і варіть хвилин 15.
6
Додайте в каструлю цибулю з пастою. Посоліть і додайте всі спеції (крім часнику! ).
7
Підсушіть горішки на сухій сковороді і подрібніть в блендері. Викладіть в каструлю.
8
Додайте Ткемалі, варіть ще буквально хвилин 5.
9
В кінці додайте подрібнений часник і зелень. Накрийте кришкою, зніміть з вогню і залиште ще на півгодини перед подачею.
Смачного!

Схожі рецепти