Устриці під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам пощастить побувати у французькому ресторані, обов'язково варто спробувати устриці. Ну, а якщо такої можливості немає, розповім, як приготувати устриці під соусом в домашніх умовах.
Устриці - продукт делікатесний, їх подають в кращих ресторанах світу, а в деяких країнах (наприклад, в Камбоджа або В'єтнамі) їх їдять, як насіння. З огляду на своєю дорогою вартості вони не всім по кишені, але якщо вже зважилися спробувати їх, то обов'язково варто знати, як і з чим їх можна приготувати і подати.
1. Ножем акуратно відкриваю черепашку і виймаю м'ясо устриці. Буряк очищаю, мою і витираю серветками, нарізаю тонкими смужками.
2. Лук мою і нарізаю дрібно, часник чищу і подрібнюю через прес або дрібно нарізаю.
3. У сотейник викладаю 2 ложки олії, додаю до нього цибулю і часник, відправляю на вогонь, додаю буряк, тушу кілька хвилин, а після вливаю бульйон. Солю, перчу, готую 5-10 хвилин.
4. Форму для випікання змащую вершковим маслом. Роблю парову баню, в миску кладу жовтки, вливаю вино, збиваю все віночком на паровій бані, додаю 250 грам охолодженого вершкового масла, подрібненого на крупній тертці.
5. Ароматні трави мою і витираю серветками, дрібно нарізаю. Додаю їх до маслу і жовтків на водяній бані, солю і перчу.
6. Вимиті і очищені раковини наповнюю сумішшю з буряком, цибулею і часником, викладаю м'ясо устриць і заливаю їх соусом. Готую в духовій шафі з функцією «Гриль» до появи рум'яної скоринки.
7. Подаю устриці під соусом до столу остиглими. Смачного!
- Устриця - 16 штук
- Буряк - 250 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Часник - 3 зубчики
- Вершкове масло - 300 грам
- Бульйон овочевий - 4 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Жовток - 3 штуки
- Сухе біле вино - 125 мілілітрів
- Естрада - 2 штуки (гілочки)
- Кервель- 2 штуки
1. Ножем акуратно відкриваю черепашку і виймаю м'ясо устриці. Буряк очищаю, мою і витираю серветками, нарізаю тонкими смужками.
2. Лук мою і нарізаю дрібно, часник чищу і подрібнюю через прес або дрібно нарізаю.
3. У сотейник викладаю 2 ложки олії, додаю до нього цибулю і часник, відправляю на вогонь, додаю буряк, тушу кілька хвилин, а після вливаю бульйон. Солю, перчу, готую 5-10 хвилин.
4. Форму для випікання змащую вершковим маслом. Роблю парову баню, в миску кладу жовтки, вливаю вино, збиваю все віночком на паровій бані, додаю 250 грам охолодженого вершкового масла, подрібненого на крупній тертці.
5. Ароматні трави мою і витираю серветками, дрібно нарізаю. Додаю їх до маслу і жовтків на водяній бані, солю і перчу.
6. Вимиті і очищені раковини наповнюю сумішшю з буряком, цибулею і часником, викладаю м'ясо устриць і заливаю їх соусом. Готую в духовій шафі з функцією «Гриль» до появи рум'яної скоринки.
7. Подаю устриці під соусом до столу остиглими. Смачного!