Тріска під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Сама по собі тріска досить суха риба, тому вважаю за доцільне готувати її і подавати з соусом. Розповім, як приготувати тріску під соусом "бешамель", який надає рибі соковитості.
Складнощів з приготуванням тріски у мене не виникало ніколи. Можна її смажити, варити, запікати і тушкувати, часто роблю з нею рибні пироги. Пробував приготувати її в сметані, смак мені сподобався, тому і зважився поекспериментувати і зробити її під соусом "бешамель" . Рибку попередньо обсмажити, а потім вже Запека в духовці разом з соусом, вона вийшла ніжною і соковитою.
- Лихоманка - 300 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Печериці - 3 штуки (великі)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 2 штуки (гілочки)
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Цибуля - 0, 5 штуки
1. Філе тріски мою і витираю серветками, натираю сіллю і перцем. Сковороду ставлю на вогонь, кладу ложку вершкового масла і обсмажую рибу з двох сторін.
2. Молоко переливаю в сотейник, солю і перчу, додаю мускатний горіх, помиту петрушку і половину головки цибулі. Доводжу до кипіння на слабкому вогні, після цього готую 1 хвилину і прибираю з вогню, накриваю кришкою і залишаю на півгодини.
3. Сковорідку ставлю на вогонь, кладу 1 ложку вершкового масла і розігріваю. 2 великих гриба подрібнюю на тертці і викладаю на сковорідку. Що залишився гриб нарізаю великими пластинками і обсмажую з двох сторін.
4. Справжнє молоко з цибулею і петрушкою подрібнюю занурювальним блендером, масу проціджують через сито, краще марлю.
5. Чисту сковорідку ставлю на вогонь, викладаю масло, що залишилося, розтоплюю його і всипав борошно, перемішую і обсмажую близько 2-3 хвилин.
6. Тонкою цівкою вливаю молочну суміш і весь час помішують віночком, потім додаю обсмажені гриби, перемішую і варю 2-3 хвилини.
7. У форму для запікання виливаю половину соусу "бешамель", потім кладу тріску і знову заливаю другою половиною. Випікаю 15 хвилин при 180 градусах.
8. Подаю рибку гарячої, прикрашаю зеленню і обсмаженими пластинами гриба.