Тортільяс з яловичиною, перцем і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тортільяс з яловичиною, часником, цибулею, чилі, болгарським перцем, сметаною, кінзою і скибочками Лайма.
Чудова ситна закуска з кукурудзяних коржів з м'ясом і овочами швидко вгамує голод.
- Яловичини - 1.2 кілограма
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Меленого кмину - 1.5 Ст. Ложки
- Солі і чорний мелений перець - - За смаком
- Банку (120 г) нарізаної зеленої чилі - 1 штука
- Порошку чилі - 2 Ст. Ложки
- Сухого орегано - 1 Чайна ложка
- Часнику - 4 зубчики
- Курячого бульйону - 2 склянки
- Цибулини - 2 штуки
- Болгарські перці - 2 штуки
- Кукурудзяних коржів - 12 штук
- Сметани - 240 грам
- Пучок кінзи - 1 штука
- Вапно - 1 штука
1. Розігріти духовку до 230 градусів. Нагріти велику каструлю на слабкому вогні.
Викласти яловичину в більшу миску, перемішати з 1 столовою ложкою олії і 1 столовою ложкою, додати трохи солі і перцю. Змішати зелений чилі, порошок чилі, що залишилася 1 чайну ложку кмину і орегано в невеликій мисці. Розрізати цибулину і болгарський перець на 8 скибочок. Збільшити вогонь до високого, викласти яловичину на сковороду і смажити до коричневого кольору з обох сторін, близько 8 хвилин. Викласти на тарілку і відставити убік. Додати подрібнений часник в каструлю, смажити до золотистого кольору і появи аромату, близько 30 секунд. Додати суміш чилі і смажити ще 30 секунд. Додати курячий бульйон, довести до кипіння і повернути яловичину в каструлю.
Викласти яловичину в більшу миску, перемішати з 1 столовою ложкою олії і 1 столовою ложкою, додати трохи солі і перцю. Змішати зелений чилі, порошок чилі, що залишилася 1 чайну ложку кмину і орегано в невеликій мисці. Розрізати цибулину і болгарський перець на 8 скибочок. Збільшити вогонь до високого, викласти яловичину на сковороду і смажити до коричневого кольору з обох сторін, близько 8 хвилин. Викласти на тарілку і відставити убік. Додати подрібнений часник в каструлю, смажити до золотистого кольору і появи аромату, близько 30 секунд. Додати суміш чилі і смажити ще 30 секунд. Додати курячий бульйон, довести до кипіння і повернути яловичину в каструлю.
2. Поставити каструлю в духовку і готувати 1 1/2 годину. Прибрати печеня з духовки, остудити до кімнатної температури і подрібнити на маленькі шматочки. Для 30 хвилин до готовності жаркого змішати цибулю і перець з рештою 2 столовими ложками олії, посипати сіллю і перцем і викласти на велике деко, щоб овочі помістилися в один шар. Запікати близько 30 хвилин.
3. Лайм нарізати часточками. Нагріти м'ясо і перець з цибулею на слабкому вогні. Подавати з теплими кукурудзяними коржами, сметаною, гілочками кінзи і скибочками Лайма.