Коржі «тортільяс»
(покроковий рецепт з фото)
Тепер ви самостійно зможете робити популярні в Мексиці і країнах Латинської Америки борошняні коржики, в які кладуть будь-яку начинку. Розповідаю, як приготувати коржі «Тортильяс».
Давно хотів зробити такі коржі, але все не було часу. Перепробував кілька варіацій з використанням різної муки, тепер користуюся ось цим рецептом. Не варто купувати коржики в магазині, адже можна зробити їх з легкістю самостійно. Для їх наповнення можна використовувати овочеву або м'ясну начинку.
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Холодний жир - 1/4 склянки
- Вода - 2/3 склянки
1. У миску просійте борошно, додайте дрібку солі і розпушувач, перемішайте. Наріжте холодний жир маленькими шматочками і додайте в миску до борошна, перемішайте. Влийте теплу воду і замісити тісто. Викладіть його з миски на робочу поверхню і вимішуйте 3-5 хвилин.
2. Розділити тісто 8 частин, сформуйте з кожної кульку, накрийте тісто плівкою або рушником і залиште на півгодини при кімнатній температурі.
3. Візьміть одну кульку і розкачати його в тонкий корж настільки, щоб через нього виднілася рука.
4. Розігрійте чавунну сковороду і викладіть корж, обсмажуйте з кожного боку близько 40-60 секунд.
5. Перекладіть все готові коржі на тарілку або відразу загорніть в них начинку.