Толма річна
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування річної толми. Дуже смачне, красиве, яскраве і популярне на Кавказі блюдо.Основнимі інгредієнтами цієї страви вірменської кухні є свіжі літні овочі, м'ясо і зелень.
Кількість порцій: 6
- Свіжий базилік - 70 грам
- М'якоть баранини - 300 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Рис крупнозерний - 100 мілілітрів
- Солодкий зелений перець - 5 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
- Червоні помідори - 500 грам
- Braai - 70 грам
- Баклажани - 500 грам
- Яловичина - 700 грам
- Часник - 4 часточки

1. В першу чергу приготуємо фарш. Через м'ясорубку перекручуємо м'ясо, для фаршу краще брати жирну яловичину, а до неї додавати свинину або баранину. Ми беремо яловичину - 70%, і баранину з жирком - 30%.

2. Тепер до напівготовності відварити круглий рис, воду злити, а рис промиємо в холодній воді. Дрібно наріжемо цибулину і трохи кінзи (можна скористатися блендером). Все це додамо до м'яса.

3. Растолчем в ступці зіру, і разом з іншими спеціями, чорним перцем і сіллю додамо до м'яса. Фарш добре вимішуємо руками.

4. Тепер займемося овочами. Верхівки перців відрізаємо, нутрощі виймаємо, так само очищаємо від нутрощів баклажани, вирізаємо у помідорів верхівки, і чайною ложкою акуратно вичищаємо серединку (викидати м'якоть не треба, а викладемо в мисочку). Овочі щільно і акуратно фаршируємо.

5. Наливаємо в казанок рослинного масла, від дна приблизно на палець. Помідори, баклажани і перець укладаємо шарами. Вони повинні лежати досить щільно.

6. Для заливки подрібни м'якоть помідорів, видавимо сюди часнику, додамо половину склянки води і трохи солі. Заллємо всім цим овочі, посиплемо зверху подрібненим базиліком, варити на середньому вогні. Після того, як закипить, зменшуємо вогонь і години півтори-два варимо із закритою кришкою.