Рецепт Толма річна фото

Толма річна
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
М'ясо, Овочі, Крупи, Баранина, Мал
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід
Гарячі страви

Рецепт приготування річної толми. Дуже смачне, красиве, яскраве і популярне на Кавказі блюдо.Основнимі інгредієнтами цієї страви вірменської кухні є свіжі літні овочі, м'ясо і зелень.

Кількість порцій: 6
  • Свіжий базилік - 70 грам
  • М'якоть баранини - 300 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Рис крупнозерний - 100 мілілітрів
  • Солодкий зелений перець - 5 штук
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець мелений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2, 5 чайних ложки
  • Червоні помідори - 500 грам
  • Braai - 70 грам
  • Баклажани - 500 грам
  • Яловичина - 700 грам
  • Часник - 4 часточки
толма річна - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо фарш. Через м'ясорубку перекручуємо м'ясо, для фаршу краще брати жирну яловичину, а до неї додавати свинину або баранину. Ми беремо яловичину - 70%, і баранину з жирком - 30%.
толма річна - фото крок 2
2. Тепер до напівготовності відварити круглий рис, воду злити, а рис промиємо в холодній воді. Дрібно наріжемо цибулину і трохи кінзи (можна скористатися блендером). Все це додамо до м'яса.
толма річна - фото крок 3
3. Растолчем в ступці зіру, і разом з іншими спеціями, чорним перцем і сіллю додамо до м'яса. Фарш добре вимішуємо руками.
толма річна - фото крок 4
4. Тепер займемося овочами. Верхівки перців відрізаємо, нутрощі виймаємо, так само очищаємо від нутрощів баклажани, вирізаємо у помідорів верхівки, і чайною ложкою акуратно вичищаємо серединку (викидати м'якоть не треба, а викладемо в мисочку). Овочі щільно і акуратно фаршируємо.
толма річна - фото крок 5
5. Наливаємо в казанок рослинного масла, від дна приблизно на палець. Помідори, баклажани і перець укладаємо шарами. Вони повинні лежати досить щільно.
толма річна - фото крок 6
6. Для заливки подрібни м'якоть помідорів, видавимо сюди часнику, додамо половину склянки води і трохи солі. Заллємо всім цим овочі, посиплемо зверху подрібненим базиліком, варити на середньому вогні. Після того, як закипить, зменшуємо вогонь і години півтори-два варимо із закритою кришкою.

Схожі рецепти