Тісто «локшина»
(покроковий рецепт з фото)
Юфка - це дуже тонке тісто, що є основою для випічки турецьких пирогів. Найголовніше - це дуже тонко його розкачати, тоді у вас все вийде. Розповідаю, як приготувати тісто «Юфка».
Це тісто підходить для випічки пирогів, коржів з будь-якою начинкою (солодкої або м'ясний). Процес його приготування зажадає від вас терпіння і часу, адже його потрібно дуже-дуже тонко розкачати, щоб тісто не порвалося при цьому. Рецепт розрахований на велику порцію. Якщо сумніваєтеся в своїх силах, то скоротіть кількість продуктів в 2 рази.
- Борошно пшеничне - 640 грам
- Вода - 530 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
2. Кожна кулька вимішують окремо, щоб тісто було туге. Кожна кулька добре обваляйте в борошні і накрийте харчовою плівкою, залиште на півгодини. Через необхідний час знову вимісити кожен кульку, змастіть його рослинним маслом, накрийте плівкою і залиште на півгодини.
4. Овал перенесіть на чисту натуральну тканину, потім руками розтягуйте тісто від середини до краю. Виконайте такі ж дії з усім тестом.
8. Запікайте тісто до золотистої скоринки, потім перекладіть на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.