Термін Крамп
(покроковий рецепт з фото)
Термін Крамп (картопля запіканка) - це традиційне блюдо угорської кухні. У перекладі з угорської, дослівно означає "картопля, запечена шарами" . Блюдо насправді просте і дуже смачне!
Як приготувати рокіт крумплі я зараз розповім. Нехай Вас не лякає загадкова назва, блюдо виходить поживна і смачна, не залишить байдужим нікого. В ідеалі, для приготування необхідні угорські ковбаски, але їх легко можна замінити на будь-які напівкопчені ковбаски схожого типу, копчену ковбасу і навіть м'ясо. Порядок в запіканці може бути будь-який, а ось сметани повинно бути багато, кладіть щедро! У процесі вона перетворюється в дуже смачний соус, який просочує все блюдо. Готується запіканка дуже просто, рекомендую для різноманітності повсякденного меню.
- Картопля - 10-12 штук (відварений в мундирі)
- Яйце - 6 штук (варене)
- Ковбаски - 400 грам (напівкопчені)
- Крем - 400 грам
- Сир - 100 грам
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Картопля і яйця заздалегідь відваріть і остудіть.
Нарізаємо ковбаски кружечками. Якщо необхідно, обов'язково знімаємо перед цим оболонку.
Яйця очищаємо і також нарізаємо кружечками.
З картоплі знімаємо шкірку і ріжемо кружальцями.
Форму для запікання змащуємо маслом. Кладемо нарізану картоплю. Зверху посипаємо картопля сіллю за смаком.
На картопля викладаємо ковбаски.
Зверху розкладаємо нарізані яйця.
Змащуємо верх рясно сметаною, посипаємо сіллю і паприкою.
Повторюємо шари в такому ж порядку ще раз. Зверху посипаємо все тертим сиром і прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Термін krumpli готовий.
Смачного!