Телятина в часниковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Телятина в часниковому соусі - наскільки просте, настільки і геніальне блюдо з телятини. М'ясо виходить ніжним і соковитим, що, здається, його навіть жувати не треба. М'ясоїди будуть в захваті!
Телятина в часниковому соусі - це не просто страва. Повірте, це - справжній кулінарний шедевр, чудовий витвір мистецтва, для приготування якого, по суті, потрібно всього 3 інгредієнта - телятина, цибуля і часник. Такого ніжного м'яса, як приготована за цим рецептом телятина, пробувати не доводилося. Якщо є можливість дістати хороший шматок телятини - не полінуйтеся порадувати себе цим шедевром!
- Телятина - 2 кілограма
- Цибулина - 4 штуки
- Часник (головка) - 6 штук
- Сіль, перець - - За смаком
Шматок м'яса гарненько промиваємо, даємо йому повністю обсохнути.
Шматок м'яса натираємо сіллю і перцем. Одну луковицу чистим, крупно нарізаємо і кладемо до м'яса. Ми залишаємо м'ясо маринуватися на 3-4 годину.
Замариноване м'ясо обтрушувати від цибулі. Цибуля, до речі, виходить дуже смачний - я його зазвичай з'їдаю в процесі подальшого приготування
Обв'язуємо шматок м'яса харчової ниткою, щоб при запіканні шматок не втратила форму.
Кладемо наш пов'язаний шматок м'яса на розпечену сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажуємо до утворення рум'яної скоринки з усіх боків.
Цибулю нарізаємо великими, досить товстими кільцями, зубчики чеснока просто чистим.
Дно товстостінної посуду змащуємо жиром, викладаємо на дно цибулю і часник. Солимо, потім на овочеву подушку кладемо м'ясо. Духовку розігріваємо до 120 градусів, ставимо м'ясо в духовку і запікаємо 3.5-4 годину.
Готовий шматок м'яса дістаємо з посуду, накриваємо фольгою.
М'ясо вже готове, але це - ще не все. На дні посуду у нас залишився спраглі цибулю і часник, плаваючий в виділився від м'яса соку і жирі.
Усе, що залишилося в посуді після м'яса, за допомогою блендера подрібнюємо до однорідної консистенції соусу.
Ось тепер - Усе. Шматок м'яса нарізаємо (тільки акуратно - м'ясо настільки ніжне, що під гострим ножем так і норовить розвалитися), кладемо на тарілки і подаємо з отриманим часниковим соусом. Шедевр готовий!