Рецепт Тельное з риби фото

Тельное з риби
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На святковий стіл
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Старовинне блюдо, яке готується з філе будь-якої риби. Якщо ви любите страви з відварної риби, приготуйте обов'язково. Ця страва чудово підходить і для святкового столу як холодна закуска.

Опис приготування:

Пропоную вашій увазі сучасний варіант старовинного російського страви - тельное з риби. Сучасний, тому що раніше і харчової плівки не було, і желатин. Рибне філе загортали в лляну тканину і відварювали тельное в насиченому бульйоні з кісток, плавників і рибної шкіри. Якщо ви любите страви з відварної риби, цей рецепт порадує вас. Дивіться, як приготувати валий з риби, його можна красиво прикрасити і подати до святкового столу.

  • Гарячкові файл - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (невелика)
  • Зелена цибуля - 1 штука(3-4 пера)
  • Зелень петрушки - 2-3 штук (гілочки)
  • Желатин порошковий - 5 грам
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
тельное з риби - фото крок 1
Філе тріски нарізаємо дуже дрібними кубиками.
тельное з риби - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистимо і теж нарізаємо дуже дрібними кубиками.
тельное з риби - фото крок 3
Так само дуже дрібно нарізаємо зелену цибулю і петрушку.
тельное з риби - фото крок 4
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, додаємо сіль, перець, желатин. Перемішуємо і додаємо яйце. Ще раз перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
тельное з риби - фото крок 5
Розстеляємо харчову плівку і викладаємо або весь фарш, якщо ви вирішили приготувати одну велику рибну ковбасу, або ділимо фарш на кілька частин.
тельное з риби - фото крок 6
І щільно загортаємо в кілька шарів харчової плівки, формуючи ковбаску.
тельное з риби - фото крок 7
І тепер дуже щільно зав'язуємо кінці плівки.
тельное з риби - фото крок 8
Точно так же загортаємо і решті фарш.
тельное з риби - фото крок 9
Доводимо до кипіння воду і опускаємо в неї ковбаски. Варимо хвилин 20. Потім виймаємо, охолоджуємо і відправляємо в холодильник на кілька годин.
тельное з риби - фото крок 10
Охолоджене тельное з риби нарізаємо і викладаємо на шматочки хліба, змащені соусом або просто хріном.

Схожі рецепти