Тельное з риби
(покроковий рецепт з фото)
Старовинне блюдо, яке готується з філе будь-якої риби. Якщо ви любите страви з відварної риби, приготуйте обов'язково. Ця страва чудово підходить і для святкового столу як холодна закуска.
Пропоную вашій увазі сучасний варіант старовинного російського страви - тельное з риби. Сучасний, тому що раніше і харчової плівки не було, і желатин. Рибне філе загортали в лляну тканину і відварювали тельное в насиченому бульйоні з кісток, плавників і рибної шкіри. Якщо ви любите страви з відварної риби, цей рецепт порадує вас. Дивіться, як приготувати валий з риби, його можна красиво прикрасити і подати до святкового столу.
- Гарячкові файл - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невелика)
- Зелена цибуля - 1 штука(3-4 пера)
- Зелень петрушки - 2-3 штук (гілочки)
- Желатин порошковий - 5 грам
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Філе тріски нарізаємо дуже дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю очистимо і теж нарізаємо дуже дрібними кубиками.
Так само дуже дрібно нарізаємо зелену цибулю і петрушку.
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в миску, додаємо сіль, перець, желатин. Перемішуємо і додаємо яйце. Ще раз перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
Розстеляємо харчову плівку і викладаємо або весь фарш, якщо ви вирішили приготувати одну велику рибну ковбасу, або ділимо фарш на кілька частин.
І щільно загортаємо в кілька шарів харчової плівки, формуючи ковбаску.
І тепер дуже щільно зав'язуємо кінці плівки.
Точно так же загортаємо і решті фарш.
Доводимо до кипіння воду і опускаємо в неї ковбаски. Варимо хвилин 20. Потім виймаємо, охолоджуємо і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Охолоджене тельное з риби нарізаємо і викладаємо на шматочки хліба, змащені соусом або просто хріном.