Тельное зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Тельное - це старовинне блюдо російської монастирської кухні. По суті, це рибні котлети, які готуються з мінімального набору інгредієнтів. Готувати можна на сковороді або в духовці, буде смачно!
Тельное зі сметаною - смачне і ситне блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру: обожнювання J, і до макаронів, і до картоплі. Згідно історії страви, тельное - це скоріше рибний фарш, а не конкретне блюдо. З цього фаршу готували котлети, зрази, його ж використовували як начинку для пирогів і пиріжків. При цьому для фаршу можна використовувати абсолютно будь-який вид риби, а краще навіть кілька видів одночасно. У наш час тельное - це рибні котлетки, які готують і з річкових риб, і з морських. Сьогодні я поділюся з вами, як приготувати валий зі сметаною з тілапії.
- Файл тілапія - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Крем - 150 грам
- Зелень - За смаком (для прикраси)
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибку розморозити, цибуля очистіть.
Рибне філе пропустіть разом з луком через м'ясорубку.
До фаршу додайте яйце, сіль, при бажанні можна додати спеції для риби.
Добре перемішайте, якщо маса занадто рідка, то додайте трохи борошна.
З рибного тесту сформуйте невеликі кульки і обсмажте їх в олії до золотистого кольору.
Готові рибні кульки складіть у форму для запікання, зверху полийте сметаною. Надішліть в духовку на 15-20 хвилин (температура - 200 градусів).
Готове тельное присипте дрібно посіченою зеленню і подавайте до столу. Їжте із задоволенням!