Рецепт Свинина терияки фото

Свинина терияки
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо , Свинина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , Обід за 30 хвилин
Гарячі страви , Соуси , Терияки
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 15 хв.

Пропоную вам рецепт свинини в соусі теріякі - досить простого в приготуванні азіатського страви. Рецепт відніме не більше 30 хвилин, проте страва вийде дуже класне.

Опис приготування:

Отже, до вашої уваги - рецепт свинини терияки. Відразу поясню, що це взагалі таке. Свинина терияки - дуже смачне м'ясне блюдо, яке, по суті, готується за 15 хвилин. Єдина поправка - необхідно заздалегідь нарізати і замаринувати м'ясо, проте, погодьтеся, це зазвичай займає не більше 5 хвилин. Свинина терияки - дуже популярне азіатське блюдо, яке я їм паличками, щоб не порушувати автентику, так би язикати

Ну, досить вступу, розповідаю як зробити свинину теріякі:


  • Свинина - 500 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Заморожені овочі - 200 грам (будь-які: кольорова капуста, горошок, стручки и т.Д. )
  • Сухі чорні китайські гриби - 2 штуки (або морквина, горіхи, бамбук тощо.)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Соус теріякі - 150 мілілітрів (або соєвий соус + 2-3 немає. Ложки цукру)
1
Свинину гарненько промиваємо під проточною водою, після чого просушують і нарізаємо тонкою і довгою соломкою.
2
Потім робимо маринад. Для цього в глибоку миску кладемо крохмаль, заливаємо його соусом теріякі і додаємо подрібнений часник. Все ретельно перемішуємо.
3
У маринад кладемо наше нарізане м'ясо. Перемішуємо і залишаємо маринуватися десь на годину.
4
Сушені китайські гриби дрібно рубаємо, а перець нарізаємо тонкою соломкою.
5
Заморожені овочі трохи обсмажуємо в маслі на сковороді. Потім на сковорідку додаємо болгарський перець.
6
Потім на окремій сковорідці обсмажуємо м'ясо. На сильному вогні і обов'язково невеликими партіями, близько 3-5 хвилин кожну.
7
Далі в сковорідку складаємо обсмажену свинину (всю), виливаємо весь маринад, а також додаємо овочі, гриби. Смажимо все близько хвилини, після чого - блюдо готово!

Схожі рецепти