Рецепт Суп з шиітаке і тофу фото

Суп з шиітаке і тофу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби, Тофу, Шиітаке
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Суп з шиітаке і тофу готується дуже просто і швидко. Його можна подати на легкий обід. Влітку я їм його і на вечерю. До речі, раджу їсти супи всім, хто хоче не напружуватися з приводу фігури. Вперед!

Мені завжди здавалося, що азіатські супи готувати складно. Та й інгредієнти у нас не так-то просто відшукати. Але якось я виявила азіатський магазин і зважилася зварити суп з шиітаке і тофу. Лист норі в супі можна і не використовувати. Замість нього можна порізати цибулю-шніт або зелений. Шиітаке використовую свіжі. Якщо у вас сушені, то попередньо замочіть з на кілька годин.

Отже, як приготувати суп з шиітаке і тофу?

1. Імбир очистіть від шкірки. Чи не розрізайте.

2. Гриби очистіть, ображати капелюшки (ніжки використовувати не будемо).

3. У каструлю покладіть очищений корінь імбиру і залийте водою.

4. Доведіть воду з імбиром до кипіння. Потім додайте пасту місо. Заважайте дерев'яною ложкою, поки місо не розчиниться.

5. Доведіть отриману суміш до кипіння на повільному вогні. Додайте шиїтаке і варіть 5-10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.

6. Додайте тофу і варіть ще пару хвилин.

7. Виберіть корінь імбиру.

8. Додайте в суп нарізані лист норі і подавайте.

Суп з шиітаке і тофу готовий! Смачного!

  • Вода - 2 склянки
  • Місо - 1 Ст. Ложка
  • Тофу - 100-150 грам
  • Шиітаке - 3-4 штук
  • Імбир - 20 грам
  • Лист норі - 1 штука
Мені завжди здавалося, що азіатські супи готувати складно. Та й інгредієнти у нас не так-то просто відшукати. Але якось я виявила азіатський магазин і зважилася зварити суп з шиітаке і тофу. Лист норі в супі можна і не використовувати. Замість нього можна порізати цибулю-шніт або зелений. Шиітаке використовую свіжі. Якщо у вас сушені, то попередньо замочіть з на кілька годин.

Отже, як приготувати суп з шиітаке і тофу?

1. Імбир очистіть від шкірки. Чи не розрізайте.

2. Гриби очистіть, ображати капелюшки (ніжки використовувати не будемо).

3. У каструлю покладіть очищений корінь імбиру і залийте водою.

4. Доведіть воду з імбиром до кипіння. Потім додайте пасту місо. Заважайте дерев'яною ложкою, поки місо не розчиниться.

5. Доведіть отриману суміш до кипіння на повільному вогні. Додайте шиїтаке і варіть 5-10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.

6. Додайте тофу і варіть ще пару хвилин.

7. Виберіть корінь імбиру.

8. Додайте в суп нарізані лист норі і подавайте.

Суп з шиітаке і тофу готовий! Смачного!

Схожі рецепти