Суп з шиітаке і тофу
(покроковий рецепт з фото)
Суп з шиітаке і тофу готується дуже просто і швидко. Його можна подати на легкий обід. Влітку я їм його і на вечерю. До речі, раджу їсти супи всім, хто хоче не напружуватися з приводу фігури. Вперед!
Мені завжди здавалося, що азіатські супи готувати складно. Та й інгредієнти у нас не так-то просто відшукати. Але якось я виявила азіатський магазин і зважилася зварити суп з шиітаке і тофу. Лист норі в супі можна і не використовувати. Замість нього можна порізати цибулю-шніт або зелений. Шиітаке використовую свіжі. Якщо у вас сушені, то попередньо замочіть з на кілька годин.
Отже, як приготувати суп з шиітаке і тофу?
1. Імбир очистіть від шкірки. Чи не розрізайте.
2. Гриби очистіть, ображати капелюшки (ніжки використовувати не будемо).
3. У каструлю покладіть очищений корінь імбиру і залийте водою.
4. Доведіть воду з імбиром до кипіння. Потім додайте пасту місо. Заважайте дерев'яною ложкою, поки місо не розчиниться.
5. Доведіть отриману суміш до кипіння на повільному вогні. Додайте шиїтаке і варіть 5-10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.
6. Додайте тофу і варіть ще пару хвилин.
7. Виберіть корінь імбиру.
8. Додайте в суп нарізані лист норі і подавайте.
Суп з шиітаке і тофу готовий! Смачного!
- Вода - 2 склянки
- Місо - 1 Ст. Ложка
- Тофу - 100-150 грам
- Шиітаке - 3-4 штук
- Імбир - 20 грам
- Лист норі - 1 штука
Отже, як приготувати суп з шиітаке і тофу?
1. Імбир очистіть від шкірки. Чи не розрізайте.
2. Гриби очистіть, ображати капелюшки (ніжки використовувати не будемо).
3. У каструлю покладіть очищений корінь імбиру і залийте водою.
4. Доведіть воду з імбиром до кипіння. Потім додайте пасту місо. Заважайте дерев'яною ложкою, поки місо не розчиниться.
5. Доведіть отриману суміш до кипіння на повільному вогні. Додайте шиїтаке і варіть 5-10 хвилин, поки гриби не стануть м'якими.
6. Додайте тофу і варіть ще пару хвилин.
7. Виберіть корінь імбиру.
8. Додайте в суп нарізані лист норі і подавайте.
Суп з шиітаке і тофу готовий! Смачного!