Судак в беконі
(покроковий рецепт з фото)
Уже не перший раз зустрічаю блюдо, в якому головний інгредієнт загортають в бекон. Знахідка дуже незвичайна як за смаком, так і за зовнішнім виглядом. І в цьому рецепті вона використовується досить вдало.
Всі інгредієнти зі складу ми знаємо, і часто використовуємо, але ніколи їх не поєднували в одній страві. І дарма! виявляється, вони відмінно один одного доповнюють за смаком і текстурою. Перевірте це. Ситне блюдо прикрасить ваш вечеря.
- Огірок - 1 кілограм (солоний)
- Філе судака - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Кріп - 10 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Овочевий бульйон - 200 мілілітрів
- Винний оцет - 50 мілілітрів (білий)
- Бекон - 7 скибочок
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Пшеничне борошно - 1 Ст. Ложка
- Цукор білий - 2 чайних ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Гірчичні зерна - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

1. Огірок (без шкірки) наріжте половинками гуртків, а картопля - невеликими шматочками. Дрібно наріжте цибулю і кріп.

2. Потім в каструлі розігрійте масло. Обсмажте в ньому цибулю протягом 2-х хвилин. Потім додайте картоплю. Готуйте ще 5 хвилин. Далі влийте 50 мл бульйону і викладіть огірки. Помішуючи, тушкуйте інгредієнти 10 хвилин.

3. Тим же часом в сотейнику підігрійте вершкове масло. Додайте до нього цукор і борошно. Готуйте 2 хвилини. Тепер влийте бульйон. Перемішайте. Потім додайте сіль, гірчицю, оцет, зерен, половину кропу і перець. Помішуючи, готуйте до єдиної густої консистенції.

4. Далі отриману заправку додайте до огірків з картоплею. Перемішайте. Гасіть гарнір ще 10 хвилин.

5. Тепер займіться рибою. Великі шматки судака змастіть сіллю і перцем, потім замотайте в бекон. Після цього обсмажте філе з кожної сторони по 4 хвилини в розігрітій олії.

6. Подавайте судака з гарніром з огірка і кропом. Смачного!