Судак по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато різних і цікавих рецептів з судака. Запропонований рецепт - смачне і легке у виконанні блюдо, яке підійде до сімейної трапези або до святкового столу.
Пропоную приготувати судака по-грецьки. Це чудове блюдо готується досить просто і швидко. Відмінне рішення як для повсякденного меню, так і для будь-якого свята. Гарнір до риби подавати можна будь, Мал, картопля, запечені овочі та навіть спагетті.
- Філе судака - 400 грам
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 100 грам
- Майонез - 100 грам
- Крем - 50 грам
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для риби)
Підготуйте всі інгредієнти. Рибу очистіть, попатраєте, відріжте голову, хвіст, зріжте плавники і промийте.
Розріжте судака уздовж по спині, зніміть шкіру і витягніть хребет з дрібними кісточками. Готове філе наріжте на порційні шматочки. Додати сіль, збризніть соком лимона і посипте спеціями. У мене вже готова суміш спецій для риби.
Приготуємо соус, яким покриємо рибу. З помідорів зніміть шкірку (для тих, хто не знає як: томати надрезаем і кладемо в ємність з окропом на 15 секунд. Чекаємо коли куточки шкурки, яку ми надрізали, почнуть завертатися, треба злити воду і відразу занурити в холодну воду, а з охололи томатів зняти шкірку). Наріжте помідори кубиками і перекладіть в глибоку миску.
Додайте тертий сир і пропущений через прес часник.
Додайте майонез, сметану і все акуратно перемішайте.
Форму змастіть маслом і викладіть рівним шаром філе судака.
Зверху покрийте рибу соусом. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.
Судак по-грецьки готовий.
Смачного!