Стейки з тунця
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування стейка з тунця. Приготований по даним рецептом тунець за смаком дуже нагадує м'ясо.
Стейки обсмажують з обох сторін не більше двох хвилин, але не перетримувати. Сюди додають помідори і солодкий перець.
- Тунець - 400 грам
- Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 часточки
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Перець і сіль - За смаком
- Помідори - 3 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Солодкий перець - 2 штуки
- Базилік, кріп, петрушка по 3 гілочки - 9 штук
1. Приготуємо маринад. У невеликій мисці змішаємо соєвий соус, оливкова олія, кунжутну олію, сік лимона і попередньо подрібнений часник.
2. Паперовими рушниками обсушити філе тунця. Потім нарізаємо його на стейки, приблизно товщина два сантиметри. Стейки тунця перекладаємо в неглибокий посуд, поливаємо маринадом і години на два прибираємо в холодильник.
3. Розігріваємо сковороду (сковороду гриль маслом не змащуємо). Прибираємо зі стейків шматочки часнику і перекладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо хвилини дві-чотири, з обох сторін. Потім стейки перекладаємо на тарілку і накриваємо кришкою.
4. Приготуємо овочі. Промиваємо перці і помідори, обсушуємо. Восьмушки або четвертинками нарізаємо помідори. Перці розрізаємо навпіл, нарізаємо тоненькими смужками. На пательні, у маслі, швидко обсмажуємо овочі.
5. Овочі перекладаємо на тарілку, солимо і додаємо свіжої зелені. Стейк кладемо поряд з овочами.