Рецепт Стейки з тунця фото

Стейки з тунця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Тунець
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування стейка з тунця. Приготований по даним рецептом тунець за смаком дуже нагадує м'ясо.

Опис приготування:

Стейки обсмажують з обох сторін не більше двох хвилин, але не перетримувати. Сюди додають помідори і солодкий перець.

  • Тунець - 400 грам
  • Соус соєвий - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 часточки
  • Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
  • Перець і сіль - За смаком
  • Помідори - 3 штуки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Базилік, кріп, петрушка по 3 гілочки - 9 штук
стейки з тунця - фото крок 1
1. Приготуємо маринад. У невеликій мисці змішаємо соєвий соус, оливкова олія, кунжутну олію, сік лимона і попередньо подрібнений часник.
стейки з тунця - фото крок 2
2. Паперовими рушниками обсушити філе тунця. Потім нарізаємо його на стейки, приблизно товщина два сантиметри. Стейки тунця перекладаємо в неглибокий посуд, поливаємо маринадом і години на два прибираємо в холодильник.
стейки з тунця - фото крок 3
3. Розігріваємо сковороду (сковороду гриль маслом не змащуємо). Прибираємо зі стейків шматочки часнику і перекладаємо їх на сковороду. Обсмажуємо хвилини дві-чотири, з обох сторін. Потім стейки перекладаємо на тарілку і накриваємо кришкою.
стейки з тунця - фото крок 4
4. Приготуємо овочі. Промиваємо перці і помідори, обсушуємо. Восьмушки або четвертинками нарізаємо помідори. Перці розрізаємо навпіл, нарізаємо тоненькими смужками. На пательні, у маслі, швидко обсмажуємо овочі.
стейки з тунця - фото крок 5
5. Овочі перекладаємо на тарілку, солимо і додаємо свіжої зелені. Стейк кладемо поряд з овочами.

Схожі рецепти