Рецепт Стейк на грилі фото

Стейк на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На природу
Гарячі страви , Стейк
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Перед ароматом м'яса, смаженим на вогні, складно встояти. Якщо у вашій кулінарній скарбничці ще немає такого рецепта, тоді обов'язково запам'ятайте і приготуйте стейк на грилі в домашніх умовах.

Опис приготування:

1. В рецепт приготування стейк на грилі можна використовувати як свинину, так і яловичину. М'ясо потрібно спершу вимити, обсушити і відправити в невелику мисочку.

2. Посолити і поперчити з усіх боків, додати трохи паприки за смаком.

3. Надіслати м'ясо в холодильник хвилин на 30.

4. Часник очистити і пропустити через прес.

5. Коли м'ясо трохи просочилося спеціями, його можна відправити на гриль і посмажити.

6. Час приготування залежить від бажаного ступеня прожарювання і товщини шматочка. Головне - не пробивайте стейк, коли будете перевертати. Я смажу стейк 8 хвилин з двох сторін, але, якщо ви любите добре прожарений стейк, той час запікання треба збільшити.

7. Тим часом розтопити на сковороді вершкове масло. Додати туди часник і обсмажити його буквально 1 хвилину. Додати розмарин, чебрець і свіжу петрушку. Все як слід перемішати і зняти з вогню.

8. Готовий стейк на грилі в домашніх умовах викласти на тарілку і полити розтопленим маслом зі спеціями.

От і все, блюдо готове до подачі. Можна доповнити його зеленню, овочами або соусом, а часом скибочки хліба може бути цілком достатньо.

  • Стейк - 3 штуки
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Петрушка - 1 щіпка
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
1. В рецепт приготування стейк на грилі можна використовувати як свинину, так і яловичину. М'ясо потрібно спершу вимити, обсушити і відправити в невелику мисочку.

2. Посолити і поперчити з усіх боків, додати трохи паприки за смаком.

3. Надіслати м'ясо в холодильник хвилин на 30.

4. Часник очистити і пропустити через прес.

5. Коли м'ясо трохи просочилося спеціями, його можна відправити на гриль і посмажити.

6. Час приготування залежить від бажаного ступеня прожарювання і товщини шматочка. Головне - не пробивайте стейк, коли будете перевертати. Я смажу стейк 8 хвилин з двох сторін, але, якщо ви любите добре прожарений стейк, той час запікання треба збільшити.

7. Тим часом розтопити на сковороді вершкове масло. Додати туди часник і обсмажити його буквально 1 хвилину. Додати розмарин, чебрець і свіжу петрушку. Все як слід перемішати і зняти з вогню.

8. Готовий стейк на грилі в домашніх умовах викласти на тарілку і полити розтопленим маслом зі спеціями.

От і все, блюдо готове до подачі. Можна доповнити його зеленню, овочами або соусом, а часом скибочки хліба може бути цілком достатньо.

Схожі рецепти