Стейк на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Перед ароматом м'яса, смаженим на вогні, складно встояти. Якщо у вашій кулінарній скарбничці ще немає такого рецепта, тоді обов'язково запам'ятайте і приготуйте стейк на грилі в домашніх умовах.
1. В рецепт приготування стейк на грилі можна використовувати як свинину, так і яловичину. М'ясо потрібно спершу вимити, обсушити і відправити в невелику мисочку.
2. Посолити і поперчити з усіх боків, додати трохи паприки за смаком.
3. Надіслати м'ясо в холодильник хвилин на 30.
4. Часник очистити і пропустити через прес.
5. Коли м'ясо трохи просочилося спеціями, його можна відправити на гриль і посмажити.
6. Час приготування залежить від бажаного ступеня прожарювання і товщини шматочка. Головне - не пробивайте стейк, коли будете перевертати. Я смажу стейк 8 хвилин з двох сторін, але, якщо ви любите добре прожарений стейк, той час запікання треба збільшити.
7. Тим часом розтопити на сковороді вершкове масло. Додати туди часник і обсмажити його буквально 1 хвилину. Додати розмарин, чебрець і свіжу петрушку. Все як слід перемішати і зняти з вогню.
8. Готовий стейк на грилі в домашніх умовах викласти на тарілку і полити розтопленим маслом зі спеціями.
От і все, блюдо готове до подачі. Можна доповнити його зеленню, овочами або соусом, а часом скибочки хліба може бути цілком достатньо.
- Стейк - 3 штуки
- Чебрець - 1 щіпка
- Петрушка - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Часник - 1-3 зубчиків
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
2. Посолити і поперчити з усіх боків, додати трохи паприки за смаком.
3. Надіслати м'ясо в холодильник хвилин на 30.
4. Часник очистити і пропустити через прес.
5. Коли м'ясо трохи просочилося спеціями, його можна відправити на гриль і посмажити.
6. Час приготування залежить від бажаного ступеня прожарювання і товщини шматочка. Головне - не пробивайте стейк, коли будете перевертати. Я смажу стейк 8 хвилин з двох сторін, але, якщо ви любите добре прожарений стейк, той час запікання треба збільшити.
7. Тим часом розтопити на сковороді вершкове масло. Додати туди часник і обсмажити його буквально 1 хвилину. Додати розмарин, чебрець і свіжу петрушку. Все як слід перемішати і зняти з вогню.
8. Готовий стейк на грилі в домашніх умовах викласти на тарілку і полити розтопленим маслом зі спеціями.
От і все, блюдо готове до подачі. Можна доповнити його зеленню, овочами або соусом, а часом скибочки хліба може бути цілком достатньо.