Стайн
(покроковий рецепт з фото)
Стайн - це польський національний суп. Його за традицією роблять на Великдень, але він такий смачний, що я готую його набагато частіше і з різних приводів. Отже, справжній рецепт журеком за польськими традиціями!
Журек ще називають білим борщем. Спасибі kartofelyu (про що ви дізнаєтеся нижче) він набуває білий відтінок. Суп дуже ситний і смачний, він взагалі-то є святковим, але по суті готувати його можна постійно. Може послужити цілком самостійною стравою. Я роблю його у великій каструлі, нашій родині вистачає на два дні. Отже, Стайн рецепт - до вашої уваги. Бажаю вам приємного апетиту!
- Бекон - 500 грам
- Шинка - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 0, 5 штуки
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Вода - 4 склянки
- Морква - 1 штука
- Пастернак - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Хрін - 1 Чайна ложка
- Варені яйця - 4 штуки
- Крем - 1 Склянка
Наріжте бекон дрібними кубиками і викладіть в розігріту сковороду, предворительно додавши в неї масло для смаження. (яке ви віддаєте перевагу). Смажте близько п'яти хвилин, поки жир не стане напівпрозорим.
Додайте до м'яса нарізану цибулю. І обсмажуйте, поки цибуля не стане м'яким. Близько п'яти хвилин. Потім вилийте курячий бульйон і воду. Гасіть на повільному вогні 30 хвилин.
Почистіть і наріжте все овочі. Але картопля, нарізаний невеликими кубиками, складіть окремо.
Додайте всі овочі (крім картоплі) і варіть ще 30 хвилин. Після закиньте в суп дрібно нарізану шинку. І варіть ще 10 хвилин.
Як тільки ви закинули овочі в каструлю, залийте в окремій каструльці картопля водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, поки він не стане м'яким.
Злийте воду з картоплі. Візьміть трохи шматочків картоплі і подрібніть їх в пюре. Потім додайте до супу весь картопля. Пюре згустилися суп і додасть йому білий відтінок. Додайте хрін і знову перемішайте. Поваріть ще трохи. І ваш суп готовий! Прикрасьте його вареними яйцями.