Соус під рис
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити ароматний, пікантний східний соус під рис в домашніх умовах? Немає нічого простіше! Запам'ятовуйте цей досить простий рецепт і вирушайте на кухню.
Це дуже простий варіант, як приготувати соус під рис з доступних інгредієнтів. В даному випадку рис подається з овочами і креветками, але при бажанні можна взяти куряче філе, телятину або інші морепродукти, наприклад.
- Мал - 2 склянки
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Червоне вино - 1 Ст. Ложка (солодке)
- Часник - 1-3 зубчиків
- Імбир - 1 щіпка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
1. Для приготування цього дивного соусу необхідно розігріти сковороду і налити туди соєвий соус і 2 столові ложки води. Всипати цукор, влити червоне солодке вино. Подрібнити часник і додати в соус. Очистити невеликий шматочок кореня імбиру, подрібнити і додати на сковороду.
2. Паралельно потрібно поставити варитися рис.
3. У склянці з'єднати 2 столові ложки води і кукурудзяний крохмаль. Ретельно розмішати і тонкою цівкою влити на сковороду. Це зробить соус під рис в домашніх умовах більш густим. Акуратно перемішати, проварити на повільному вогні ще близько 5 хвилин.
4. Якщо блюдо, як в даному випадку, подаватиметься до столу з креветками, їх попередньо потрібно відварити, очистити, а потім обсмажити на сковороді. При бажанні додати дрібку перцю або інші спеції за смаком.
5. Ще один відповідний інгредієнт - овочі. Рецепт приготування соусу під рис відмінно поєднується з кукурудзою, горошком, морквою і іншими овочами.
6. Овочі, креветки і рис викласти в глибоку сковороду і перемішати. Залишилося тільки залити все приготованим соусом.
7. І тримаючи на вогні ще пару хвилин, акуратно перемішати. Ось і весь простий рецепт соусу під рис. Страву можна подавати до столу.