Соус на бульйоні з індички
(покроковий рецепт з фото)
Бувало у вас таке, що після запікання птиці або варіння залишався сік і бульйон, який ви не знали, куди подіти. Тільки не виливайте його! Адже можна зробити дуже смачний соус. А як? Читайте нижче.
Запам'ятовуйте, як приготувати соус на бульйоні з індички. Подавайте його до запеченої цілком курці, качці і інший птиці. Також поєднуйте з дичиною. Смак виходить м'яким і вершковим, а також відчувається крапелька алкоголю. Так що дітям соус не підійде. Зберігайте заготовку під кришкою в холодильнику протягом 5 днів.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Бульйон з індички - 600 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Бренді - 1 Ст. Ложка
- Вершки жирні - 1 Ст. Ложка
- Зелень подрібнена - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Цибулю дрібно наріжте. Потім обсмажте його в великій каструлі в олії протягом 15 хвилин, помішуючи.
2. Потім всипте борошно. Швидко перемішайте.
3. Потім влийте бульйон і і бурбон. Постійно помішуйте.
4. Через 5 хвилин влийте вершки і додайте зелень.
5. В кінці додайте сіль і перець за смаком. Все перемішайте. Соус остудіть і подавайте. Приємною дегустації!