Соус до пюре
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати соус до пюре в домашніх умовах можна дуже швидко. Це може бути вершковий соус, томатний, сирний або будь-який інший на ваш смак. В даному випадку використовується лимон і оливкова олія.
Картопляне пюре разом з грибами в соусі - це чудовий варіант для вечері всією сім'єю. Для деяких цей рецепт стає справжнім відкриттям, після чого соус до пюре в домашніх умовах стає традиційною стравою в багатьох сім'ях. Гриби використовуйте на ваш смак.
- Картопля - 4 штуки
- Зелена цибуля - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Гриби - 100 грам
- Крем - 100 грам

1. На цей раз вирішила побалувати своїх гостей незвичайним соусом до картопляного пюре. Для цього мені знадобитися оливкова олія, часник, гірчиця і лимонний сік.

2. Ставимо картопля варитися і тим часом приступаємо до соусу. Коли закипить вода, солимо за смаком і зменшуємо вогонь.

3. Кидаємо на сковороду вершкове масло, даємо йому повністю розтопиться.

4. Кидаємо в сковороду нарізані цибулю і моркву і смажимо до готовності. Не забувайте постійно помішувати.

5. Гриби можна обсмажити окремо від овочів, а можна разом. Тоді ці процеси потрібно робити по черзі (відразу гриби, а потім овочі).

6. Тепер окремо обсмажте на вершковому маслі борошно і додайте сметану. Доведіть масу до густої консистенції, постійно помішуючи.

7. Після цього відправляємо в соус гриби і Томім близько 10 хвилин на слабкому вогні.

8. Кількість соусу регулюйте самі. Якщо ви любите більше підливи з гарніром, то сметани використовуйте в два рази більше.

9. Ось такий у нас вийшов соус до пюре в домашніх умовах. Подавайте його окремо або разом з блюдом порційно.