Солянка з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Солянка була популярна на Русі. Вона була частим гостем на селянському столі, від неї не відмовлялися бояри і вельможі, нею пригощали царів. Шикарний варіант цієї страви: солянка з квашеною капустою.
Дивіться, як приготувати солянку з квашеною капустою. Поєднання квашеної капусти, наповненою вітамінами і мінералами, м'яса, багатого білками і грибів, що володіють унікальним ароматом, створює шедевр кулінарного мистецтва. Солянка прекрасно може бути святковим частуванням і чудово підійде до повсякденного меню.
- Капуста квашена - 1, 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Гриби білі сушені - 6 штук
- Свинина - 400 грам
- Ковбаса - 100 грам
- Шинка - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Перед тим, як приготувати солянку з квашеною капустою, промийте гриби і замочіть на ніч у воді. Поставте каструлю з грибами на плиту, почекайте, поки не закипить, і варіть на повільному вогні приблизно півгодини, поки вони не стануть м'якими. Штам Бульйон.
2. Квашену капусту ретельно промийте три рази і відіжміть. Очистіть цибулю, помийте і наріжте.
3. Розігрійте пательню і розтопіть на ній вершкове масло. Покладіть в неї цибулю і обсмажте його в маслі до золотистого, додайте капусту і перемішайте. Смажте її на повільному вогні з накритою кришкою, помішуючи протягом півтори години, поки капуста не стане м'якою. У міру необхідності додавайте грибний бульйон.
4. М'ясо помийте, обсушити паперовим рушником і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте окремо на розігрітій сковорідці з маслом, помішуючи, протягом 20 хвилин.
5. Шинку і ковбасу поріжте невеликими шматочками. Після готовності капусти покладіть їх у сковорідку і додайте обсмажене м'ясо і варені гриби. Перемішайте.
6. Додайте лавровий лист, приправити сіллю, поперчіть за смаком, протушкувати, помішуючи, під кришкою півгодини.
7. Розігрійте пательню, розтопіть масло і всипте борошно, смажте, поки не стане густою, постійно помішуючи. Додайте піджарку до капусти з м'ясом і протушкувати ще протягом 10 хвилин. Увімкніть духовку.
8. Перекладіть продукти в форму для запікання і відправте в духовку запікатися при температурі 180 градусів протягом півгодини. Солянка з квашеною капустою готова. Смачного.