Рецепт Солянка з квашеною капустою фото

Солянка з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Капуста, Квашена капуста, Гриби
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Заготовки, Кисле

Солянка була популярна на Русі. Вона була частим гостем на селянському столі, від неї не відмовлялися бояри і вельможі, нею пригощали царів. Шикарний варіант цієї страви: солянка з квашеною капустою.

Дивіться, як приготувати солянку з квашеною капустою. Поєднання квашеної капусти, наповненою вітамінами і мінералами, м'яса, багатого білками і грибів, що володіють унікальним ароматом, створює шедевр кулінарного мистецтва. Солянка прекрасно може бути святковим частуванням і чудово підійде до повсякденного меню.

  • Капуста квашена - 1, 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Гриби білі сушені - 6 штук
  • Свинина - 400 грам
  • Ковбаса - 100 грам
  • Шинка - 100 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
солянка з квашеною капустою - фото крок 1
1. Перед тим, як приготувати солянку з квашеною капустою, промийте гриби і замочіть на ніч у воді. Поставте каструлю з грибами на плиту, почекайте, поки не закипить, і варіть на повільному вогні приблизно півгодини, поки вони не стануть м'якими. Штам Бульйон.
солянка з квашеною капустою - фото крок 2
2. Квашену капусту ретельно промийте три рази і відіжміть. Очистіть цибулю, помийте і наріжте.
солянка з квашеною капустою - фото крок 3
3. Розігрійте пательню і розтопіть на ній вершкове масло. Покладіть в неї цибулю і обсмажте його в маслі до золотистого, додайте капусту і перемішайте. Смажте її на повільному вогні з накритою кришкою, помішуючи протягом півтори години, поки капуста не стане м'якою. У міру необхідності додавайте грибний бульйон.
солянка з квашеною капустою - фото крок 4
4. М'ясо помийте, обсушити паперовим рушником і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте окремо на розігрітій сковорідці з маслом, помішуючи, протягом 20 хвилин.
солянка з квашеною капустою - фото крок 5
5. Шинку і ковбасу поріжте невеликими шматочками. Після готовності капусти покладіть їх у сковорідку і додайте обсмажене м'ясо і варені гриби. Перемішайте.
солянка з квашеною капустою - фото крок 6
6. Додайте лавровий лист, приправити сіллю, поперчіть за смаком, протушкувати, помішуючи, під кришкою півгодини.
солянка з квашеною капустою - фото крок 7
7. Розігрійте пательню, розтопіть масло і всипте борошно, смажте, поки не стане густою, постійно помішуючи. Додайте піджарку до капусти з м'ясом і протушкувати ще протягом 10 хвилин. Увімкніть духовку.
солянка з квашеною капустою - фото крок 8
8. Перекладіть продукти в форму для запікання і відправте в духовку запікатися при температурі 180 градусів протягом півгодини. Солянка з квашеною капустою готова. Смачного.

Схожі рецепти