Соєвий кефір
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом, як приготувати соєвий кефір. У цьому рецепті немає зайвих інгредієнтів, тільки соєве молоко і горіхи кеш'ю для густоти.
Цукор можна не додавати, тоді соєвий кефір буде трохи кисліше. Якщо підсумкова консистенція розшаровується, то просто збийте її блендером до однорідного стану. Зберігається готовий кефір 5 днів в холодильнику. На смак виходить, як звичайний кефір, а завдяки доданим пробіотикам зберігається і користь.
- Соеве молоко - 300 мілілітрів
- Кешью - 25 грам
- Пробітікі в капсулах - 5-6 штук
- Цукор - 1/2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Замочіть кешью в воді на 4-6 годин. Після ретельно промийте.
Подрібніть в блендері горіхи, соєве молоко і цукор.
Перелийте суміш в чисту скляну баночку, додайте пробіотики. Перемішайте пластмасовою або дерев'яною ложкою. Не використовуйте метал!
Перетягніть баночку бавовняною тканиною і залиште на 48 годин при кімнатній температурі. Через цей час соєвий кефір загусне і набуде характерний кисломолочний смак.
Соєвий кефір готовий, смачного!