Сирна запіканка з болгарським перцем і кукурудзою
(покроковий рецепт з фото)
Любителям сирної випічки хочу запропонувати рецепт не солодкої, але смачною запіканки з додаванням болгарського перцю, молодої кукурудзи і з легким ароматом часнику. Пригощайтеся!
Сирна випічка виходить дуже смачною, якщо використовувати добре віджатий (сухий) сир, в такому випадку запіканка "візьме" мінімум борошна і буде ніжною. Кукурудзу для запіканки можна взяти відварену або консервовану. Спробуйте, за цим рецептом завжди вдало виходить, а наповнювачі можна додавати на свій смак.
- Сир - 600 грам
- Яйця - 3 штуки
- Йогурт натуральний - 100 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Перець болгарський - 1 часточка
- Кукурудза - 2-3 Ст. Ложок (варена або консервована)
- Часник - 1 зубчик
Підготуємо інгредієнти для запіканки.
У мисці збиваємо яйця з дрібкою солі і цукру.
Кладемо сир.
Додаємо борошно і йогурт. Все добре перемішуємо.
Болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в сирне тісто.
Також додаємо в тісто кукурудзу.
Сирну масу перемішуємо і викладаємо в силіконову форму. Запікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів, потім знижуємо температуру до 170-180 і готуємо ще хвилин 20.
Готову запіканку дістаємо з духовки і змащуємо пропущеним через прес часником.
Сирна запіканка з болгарським перцем і кукурудзою готова. Смачного!