Штрули
(покроковий рецепт з фото)
Холодна погода диктує свої уязика. Хочеться їжі ситної, гарячої, ґрунтовної. І, звичайно ж, смачною! Давайте приготуємо штрулі - це блюдо повністю відповідає зиязикам смакам!
Штрулі або штрудлі - соковиті рулетики з прісного тіста з начинкою, найчастіше м'ясний. Але зустрічаються варіанти і з сиром або сиром і овочами. Іноді для Штурлі готують звичайне пельменное тісто. Але тісто на кефірі набагато ніжніше і смачніше.
- Кефір - 150 грам (для тіста)
- Яйце - 1 штука (для тіста)
- Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста; неповна)
- Сода - 1 щіпка (для тіста)
- Борошно пшеничне в / с - 300 грам (для тіста)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для тіста)
- Фарш змішаний - 500 грам (для начинки)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (для начинки; середньої величини)
- Чорний перець - За смаком (для начинки)
- Картопля - 1 кілограм (для соусу)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (для соусу; велика цибулина)
- Морква - 1 штука (для соусу)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для соусу)
- Лавровий лист - 2 штуки (для соусу)
- Чорний перець - За смаком (для соусу)
У кефір кімнатної температури вбийте яйце, додайте сіль і соду, добре перемішайте.
Всипте просіяне борошно, додайте масло і замісити щільне ніжне тісто. Воно буде трохи липким, не варто забивати його борошном. Краще злегка змастіть при обробленні руки і качалку маслом.
Дайте тісту трохи відлежатися під мискою, не прибирають його в пакет, інакше воно стане занадто м'яким.
Для начинки наріжте дрібно цибулю, присолите його і гарненько промніте руками до утворення соку. Змішайте цибулю з фаршем, посоліть і поперчіть за смаком. Добре вимішайте фарш.
Другу цибулину тонко наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте масло в чаші мультиварки і злегка обсмажте овочі в режимі "жарка" .
Картопля очистіть і наріжте великими шматками. Викладіть картоплю до овочів, посоліть і поперчіть за смаком. Залийте окропом трохи вище рівня картоплі. Дайте закипіти і пару хвилин згасити.
Розділіть тісто на частини і розкачайте кожну в пласт товщиною близько сантиметра.
Розкладіть фарш тонким шаром, залишаючи вільним один край.
Скрутіть щільний рулет.
Наріжте рулет шайбочками, висотою сантиметра в 3.
Покладіть штрулі поверх картоплі. Присолите і поперчіть ще трохи, додайте пару лаврових листочків. Слідкуйте, щоб вода трохи прикривала штрулі знизу. Вони готуватимуться на пару - так вони не розваряться. Готуйте штрулі хвилин 15 в режимі гасіння. Потім поставте режим підтримки температури хвилин на 10, щоб блюдо дійшло.
Подавайте штрулі разом з картоплею і утворилася підливою гарячими. Додатково можна подати домашні соління або гострий томатний соус.