Рецепт Штрули фото

Штрули
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
М'ясо, Фарш
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Холодна погода диктує свої уязика. Хочеться їжі ситної, гарячої, ґрунтовної. І, звичайно ж, смачною! Давайте приготуємо штрулі - це блюдо повністю відповідає зиязикам смакам!

Штрулі або штрудлі - соковиті рулетики з прісного тіста з начинкою, найчастіше м'ясний. Але зустрічаються варіанти і з сиром або сиром і овочами. Іноді для Штурлі готують звичайне пельменное тісто. Але тісто на кефірі набагато ніжніше і смачніше.

  • Кефір - 150 грам (для тіста)
  • Яйце - 1 штука (для тіста)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста; неповна)
  • Сода - 1 щіпка (для тіста)
  • Борошно пшеничне в / с - 300 грам (для тіста)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для тіста)
  • Фарш змішаний - 500 грам (для начинки)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (для начинки; середньої величини)
  • Чорний перець - За смаком (для начинки)
  • Картопля - 1 кілограм (для соусу)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (для соусу; велика цибулина)
  • Морква - 1 штука (для соусу)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для соусу)
  • Лавровий лист - 2 штуки (для соусу)
  • Чорний перець - За смаком (для соусу)
штрули - фото крок 1
У кефір кімнатної температури вбийте яйце, додайте сіль і соду, добре перемішайте.
штрули - фото крок 2
Всипте просіяне борошно, додайте масло і замісити щільне ніжне тісто. Воно буде трохи липким, не варто забивати його борошном. Краще злегка змастіть при обробленні руки і качалку маслом.
штрули - фото крок 3
Дайте тісту трохи відлежатися під мискою, не прибирають його в пакет, інакше воно стане занадто м'яким.
штрули - фото крок 4
Для начинки наріжте дрібно цибулю, присолите його і гарненько промніте руками до утворення соку. Змішайте цибулю з фаршем, посоліть і поперчіть за смаком. Добре вимішайте фарш.
штрули - фото крок 5
Другу цибулину тонко наріжте, моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте масло в чаші мультиварки і злегка обсмажте овочі в режимі "жарка" .
штрули - фото крок 6
Картопля очистіть і наріжте великими шматками. Викладіть картоплю до овочів, посоліть і поперчіть за смаком. Залийте окропом трохи вище рівня картоплі. Дайте закипіти і пару хвилин згасити.
штрули - фото крок 7
Розділіть тісто на частини і розкачайте кожну в пласт товщиною близько сантиметра.
штрули - фото крок 8
Розкладіть фарш тонким шаром, залишаючи вільним один край.
штрули - фото крок 9
Скрутіть щільний рулет.
штрули - фото крок 10
Наріжте рулет шайбочками, висотою сантиметра в 3.
штрули - фото крок 11
Покладіть штрулі поверх картоплі. Присолите і поперчіть ще трохи, додайте пару лаврових листочків. Слідкуйте, щоб вода трохи прикривала штрулі знизу. Вони готуватимуться на пару - так вони не розваряться. Готуйте штрулі хвилин 15 в режимі гасіння. Потім поставте режим підтримки температури хвилин на 10, щоб блюдо дійшло.
штрули - фото крок 12
Подавайте штрулі разом з картоплею і утворилася підливою гарячими. Додатково можна подати домашні соління або гострий томатний соус.

Схожі рецепти