Шпинат в клярі з соусом чатні
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат в клярі з соусом чатні - дивно хрустка вегетаріанська закуска. Знайомтеся з красивим і зрозумілим покроковим рецептом.
Шпинат в клярі з соусом чатні - одне з улюблених страв в Індії. На санскриті це блюдо звучить як палак пакора. Найчастіше ми називаємо це блюдо просто - pakora. Дуже смачна хрустка закуска. Вона виходить хрусткою через поєднання крижаної води і рисової муки. Це два дуже важливих компоненти! соус чатні - дуже незвичайний соус, який вбирає в себе всі смаки відразу: він і солоний, і солодкий, і кислий одночасно! Дуже цікаві відчуття. Спробуйте і вам обов'язково сподобається!
- Шпинат - 200 грам
- Борошно з нуту - 100 грам
- Рисове борошно - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
- Крижана вода - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - - За смаком (для обжарки)
- Насіння побоюється - 1/2 чайних ложки
- Мелений перець чилі - 1/2 чайних ложки
- Яблука будь-якого сорту - 2 штуки (нижче всі інгредієнти для соусу чатні)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Натертий імбир - 2 Ст. Ложки
- Сушений червоний перець чилі - 2 штуки (стручка)
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки

Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування шпинату в клярі.

А також всі необхідні інгредієнти для приготування соусу чатні.

Спочатку займемося приготуванням соусу. Для цього яблука очистимо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Корінь імбиру натріть, а спеції подрібнити в ступці.

У каструлі розігріваємо олію, додаємо в нього імбир разом зі спеціями. В останній момент додаємо куркуму. Все гарненько обсмажуємо, перемішуємо. Потім додаємо яблука. Після того як яблука придбають рум'яної скоринки (через 5-7 хвилин) вливаємо воду і солимо. Все тушкуємо на повільному вогні близько 15 хвилин, постійно перемішуючи.

Але це ще не все! Одержаний соус готуємо далі. Для цього за допомогою блендера або толкушкой подрібніть шматочки яблук і повернемо масу назад в каструлю, додаємо цукор і потім соус на невеликому вогні ще близько 30 хвилин.

Поки чатні нудитися на грубці, приготуємо шпинат в клярі. Для цього замішані всі потрібні інгредієнти. Важливо, щоб вода була крижаною! ! Листочки шпинату відокремлюємо один від одного, промиваємо, розправляємо і мачає їх в кляр.

Робимо це ретельно.

І відправляємо на сковорідку в розігріте масло.

Шпинат обсмажуємо з двох сторін, Потім відкидають на друшляк, щоб скло непотрібне масло.

Шпинат в клярі потрібно подавати відразу після приготування разом з соусом чатні. Смачного!