Рецепт Шпинат в клярі з соусом чатні фото

Шпинат в клярі з соусом чатні
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Шпинат
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На полуденок
Соуси , Страви в клярі
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.

Шпинат в клярі з соусом чатні - дивно хрустка вегетаріанська закуска. Знайомтеся з красивим і зрозумілим покроковим рецептом.

Опис приготування:

Шпинат в клярі з соусом чатні - одне з улюблених страв в Індії. На санскриті це блюдо звучить як палак пакора. Найчастіше ми називаємо це блюдо просто - pakora. Дуже смачна хрустка закуска. Вона виходить хрусткою через поєднання крижаної води і рисової муки. Це два дуже важливих компоненти! соус чатні - дуже незвичайний соус, який вбирає в себе всі смаки відразу: він і солоний, і солодкий, і кислий одночасно! Дуже цікаві відчуття. Спробуйте і вам обов'язково сподобається!

  • Шпинат - 200 грам
  • Борошно з нуту - 100 грам
  • Рисове борошно - 40 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 щіпка
  • Крижана вода - 150 мілілітрів
  • Рослинна олія - - За смаком (для обжарки)
  • Насіння побоюється - 1/2 чайних ложки
  • Мелений перець чилі - 1/2 чайних ложки
  • Яблука будь-якого сорту - 2 штуки (нижче всі інгредієнти для соусу чатні)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Натертий імбир - 2 Ст. Ложки
  • Сушений червоний перець чилі - 2 штуки (стручка)
  • Чорний перець - 1/2 чайних ложки
  • Кмин - 1/2 чайних ложки
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування шпинату в клярі.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 2
А також всі необхідні інгредієнти для приготування соусу чатні.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 3
Спочатку займемося приготуванням соусу. Для цього яблука очистимо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Корінь імбиру натріть, а спеції подрібнити в ступці.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 4
У каструлі розігріваємо олію, додаємо в нього імбир разом зі спеціями. В останній момент додаємо куркуму. Все гарненько обсмажуємо, перемішуємо. Потім додаємо яблука. Після того як яблука придбають рум'яної скоринки (через 5-7 хвилин) вливаємо воду і солимо. Все тушкуємо на повільному вогні близько 15 хвилин, постійно перемішуючи.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 5
Але це ще не все! Одержаний соус готуємо далі. Для цього за допомогою блендера або толкушкой подрібніть шматочки яблук і повернемо масу назад в каструлю, додаємо цукор і потім соус на невеликому вогні ще близько 30 хвилин.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 6
Поки чатні нудитися на грубці, приготуємо шпинат в клярі. Для цього замішані всі потрібні інгредієнти. Важливо, щоб вода була крижаною! ! Листочки шпинату відокремлюємо один від одного, промиваємо, розправляємо і мачає їх в кляр.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 7
Робимо це ретельно.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 8
І відправляємо на сковорідку в розігріте масло.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 9
Шпинат обсмажуємо з двох сторін, Потім відкидають на друшляк, щоб скло непотрібне масло.
шпинат в клярі з соусом чатні - фото крок 10
Шпинат в клярі потрібно подавати відразу після приготування разом з соусом чатні. Смачного!

Схожі рецепти