Шопський салат
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 20 хв.
Шопський салат - популярне східноєвропейське блюдо, вважається національним блюдом Болгарії. Виходить дуже свіжим і легким. Це як раз той, що треба в літню спекотну погоду.
Опис приготування:
Як ви самі переконаєтеся, коли спробуєте цей салат, він легкий, але досить ситний. Це просто дивовижне блюдо для тих, хто намагається дотримуватися правильного харчування. Ніякого майонезу, жирних м'ясних продуктів або заправок.
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Бринза - 100 грам
- Зелень - 1 пучок
- Маслини - 10 Пучков
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Свіжий помідор промийте під проточною водою. Видаліть місце кріплення плодоніжки і наріжте помідор на невеликі шматочки.
Свіжий огірок нарезажьте на невеликі кубики. За великим рахунком все продукти салату повинні бути нарізані рівними, зручними шматочками. Такими щоб легко поміщалися в рот. Буде це нарізка кубиком або соломкою- вирішувати вам. З болгарським перцем виконайте те ж саме.
Нарізані овочі складіть в миску. Бринзу можна натерти на тертці або нарізати кубиками. Мені було приємніше нарізати кубиком. Сир додайте в миску до овочів, також додайте маслини.
Подрібнимо зелень. Я взяла петрушку і зелену цибулю, але можна додати ще кріп, базилік і іншу зелень за вашим вибором. Додайте сіль і перець.
Салат перемішайте і подайте до столу відразу. Його не потрібно наполягати.