Шопський салат
(покроковий рецепт з фото)
Шопський салат - популярне східноєвропейське блюдо, вважається національним блюдом Болгарії. Виходить дуже свіжим і легким. Це як раз той, що треба в літню спекотну погоду.
Як ви самі переконаєтеся, коли спробуєте цей салат, він легкий, але досить ситний. Це просто дивовижне блюдо для тих, хто намагається дотримуватися правильного харчування. Ніякого майонезу, жирних м'ясних продуктів або заправок.
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Бринза - 100 грам
- Зелень - 1 пучок
- Маслини - 10 Пучков
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Свіжий помідор промийте під проточною водою. Видаліть місце кріплення плодоніжки і наріжте помідор на невеликі шматочки.
Свіжий огірок нарезажьте на невеликі кубики. За великим рахунком все продукти салату повинні бути нарізані рівними, зручними шматочками. Такими щоб легко поміщалися в рот. Буде це нарізка кубиком або соломкою- вирішувати вам. З болгарським перцем виконайте те ж саме.
Нарізані овочі складіть в миску. Бринзу можна натерти на тертці або нарізати кубиками. Мені було приємніше нарізати кубиком. Сир додайте в миску до овочів, також додайте маслини.
Подрібнимо зелень. Я взяла петрушку і зелену цибулю, але можна додати ще кріп, базилік і іншу зелень за вашим вибором. Додайте сіль і перець.
Салат перемішайте і подайте до столу відразу. Його не потрібно наполягати.