Шашлик із судака
(покроковий рецепт з фото)
Прийшла весна, народ тягнеться за місто, а що може бути краще на природі, ніж шашлик? Пропоную вам приготувати легкий, корисний і дуже смачний шашлик з судака - рецепт неодмінно оцінять вегетаріанці і просто любителі риби.
Якщо у вашій компанії є вегетаріанці або любителі риби, а ви зібралися на природу - рекомендую приготувати шашлик з судака. Як на мене, судак - найкраща риба для приготування шашлику, її м'ясо якнайкраще підходить для приготування на вугіллі. Шашлик, дарма що з риби, виходить дуже соковитим і ніжним, з овочами і білим вином та на свіжому повітрі заходить на ура. Цікаво? тоді читайте, як приготувати шашлик з судака!
- Тушка судака - 2 кілограма
- Вино біле сухе - 0, 5 L
- Сік лимона - 1 штука
- Насіння білої гірчиці - 3 чайних ложки
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Перець духмяний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
Судака очистити від луски, випатрати, гарненько промити. Відрізати голову і хвіст.
Можна вийняти хребет і кістки, нарізати філе невеликими шматочками (приблизно з сірникову коробку). А можна просто засмажити рибу стейками - правда, в цьому випадку, доведеться готувати шашлик трохи довше. Зате метушні з вийманням кісток буде менше.
Приготувати маринад з вина, лимонного соку, цукру, солі і прянощів. Опустити в нього шматочки риби, перемішати і прибрати в холод на 1 час.
Нанизати шматочки риби на шампури і запікати на вугіллі до готовності.
Подавати гарячим з салатом зі свіжих овочів і білим соусом.