Щи «петровські»
(покроковий рецепт з фото)
Зиязик страва, яке порадує рідних і близьких - це щі, приготовані особливим способом. Вони виходять дуже наваристими, ароматними і досить пікантними.
Щи "петровські" - це дуже ароматне і ситне перша страва, яке, повинно бути, знайоме кожному ще з дитинства. Не полінуйтеся, вивчіть рецепт, як приготувати борщ "петровські", і приготуйте їх хоча б раз. Смачного!
- Яловичина - 900 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Квашена капуста - 400 грам
- Свіжа капуста - 350 грам
- Гриби білі сушені замочені - 250 грам
- Спеції - За смаком
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки

Гриби проваріть в замоченої воді хвилин 15, відокремте їх від рідини, але її обов'язково прибережіть на потім. Всі інгредієнти для щей подрібніть.

Гриби обсмажуйте на сковороді протягом 10 хвилин. Тим часом м'ясо поставте на вогонь повільно варитися десь годину (для бульйону).

Додайте до грибами цибулю з морквою, обсмажуйте до прозорості лука.

До отриманої суміші додайте свіжу капусту і грибний бульйон. Гасіть на невеликому вогні хвилин 20.

Додайте квашену капусту в сковороду. Через пару хвилин додайте 3 ложки томатної пасти і тушкуйте все ще 20 хвилин.

Зварене м'ясо вийміть з бульйону і наріжте шматочками. Додайте м'ясо назад, туди ж - тушковану суміш овочів і грибів, картопля і спеції, варіть на повільному вогні приблизно півгодини.

На наступний день щі будуть навіть ще смачніше. Приємного!