Саморобні сосиски
(покроковий рецепт з фото)
Натуральні, дуже смачні і досить прості в приготуванні саморобні сосиски в домашніх умовах - відмінна ідея для не тільки для обіду або вечері, але і для пікніка на природі.
Цей рецепт приготування саморобних сосисок хороший тим, що в фарш можна використовувати абсолютно будь-які спеції, які вам подобається. Сосиски можна не тільки відразу готувати, але і заморожувати, що дуже зручно для зайнятих господинь.
- Свинина - 5 кілограм
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 20 грам
- Сушений часник - 20 грам
- Червоний перець - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сухе молоко - 200 грам
- Панірувальні сухарі - 200 грам
- Італійські трави - 1-2 Ст. Ложок
- Анісовий лікер - 60 мілілітрів
1. Для приготування сосисок необхідно свіже м'ясо. Можна використовувати обрізки або шматочок лопатки, щоб сосиски були в міру жирними. Свинину потрібно вимити як слід і обсушити.
2. Спершу потрібно нарізати м'ясо середніми шматочками і викласти в глибоку миску.
3. Додати сіль, перець і інші спеції за смаком. Влити трохи лікеру і акуратно перемішати. Надіслати мисочку в холодильник приблизно на 35-45 хвилин, щоб м'ясо трохи просочилося. В рецепт приготування саморобних сосисок можна додати ароматні трави або будь-які спеції за смаком.
4. Пропустити м'ясо через м'ясорубку. Насадку краще брати не дуже дрібну, скоріше навіть велику.
5. У готовий фарш потрібно додати сухе молоко і ретельно перемішати. Всипати сухарі і влити трохи води, щоб фарш не був занадто сухим. Фарш потрібно як слід розім'яти і прибрати в холодильник приблизно на 1 час.
6. Кишки потрібно попередньо добре промити. Залишилася справа за малим - акуратно надіти кишки на насадку м'ясорубки (або іншу техніку, якщо є).
7. І наповнити їх фаршем, щоб вийшли саморобні сосиски в домашніх умовах. Регулювати їх розмір можна перекручуючи кишку або пов'язуючи щільною ниткою. Такі сосиски можна готувати на сковороді, на грилі або в духовці, наприклад. Це відмінний варіант м'ясного делікатесу, в складі якого можна бути впевненим.