Салат з кальмарами і корейською морквою
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати яскраву пікантну закуску для святкового столу або вечірки, та й просто смачне доповнення до обіду? Готується цей салат дуже просто, виходить соковитим, гострим і дуже корисним.
У вас скоро планується святкове застілля і ви не знаєте, що б такого приготувати, щоб здивувати і смачно нагодувати гостей? Я розповім вам, як приготувати салат з кальмарами і корейською морквою. Готується він просто, швидко і виходить дуже смачним і соковитим. Мої гості змітають такий салат з тарілок одним з перших. Готуємо?
- Морква - 1 штука
- Кальмари - 100 грам
- Огірок свіжий - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Перець червоний гострий мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
Якщо у вас немає готової морквини корейської, приготуємо її самі. Очистимо морква і натремо на спеціальній тертці.
Додамо до морквині спеції за смаком, подрібнений часник, оцет і масло. Можна додати ваші улюблені сухі трави.
Перемішаємо. Краще дати морквині настоятися мінімум годинку, але можна використовувати і відразу.
Опускаємо кальмарів (очищених і порізаних кільцями) в киплячу підсолену воду і варимо 2-3 хвилини.
Свіжий огірок натираємо на тертці для корейської моркви.
Кальмарів нарізаємо тонкою соломкою. Кільця не дуже зручно нарізати соломкою, але хотілося щоб всі інгредієнти були нарізані в одному стилі
Перемішуємо всі інгредієнти - і салат готовий. Якщо є час, дайте йому постояти хвилин 20.
Перед подачею до столу можна посипати салат обсмаженою кунжутом.