Салат «грецький» (найпростіший рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Салат "грецький" - страва, назва якого говорить сама за себе. Цей овочевий салат з м'яким сиром фета подарувала світові сонячна Греція. Рецепт найпростіший, а смак вище всяких похвал!
Салат "грецький" по праву завоював звання одного з найпопулярніших страв світу. І це заслужено! Блюдо добре збалансовано, а інгредієнти відмінно гармоніюють між собою. М'який солонуватий сир фета, маслини і овочі, заправлені оливковою олією і соком лимона - шикарна вечеря у вас на столі. Сьогодні розповім як приготувати цей салат, використовуючи найпростіший рецепт і 20 хвилин свого часу.
- Огірок - 1 штука(1 великий або кілька маленьких)
- Помідори - 3 штуки (середнього розміру)
- Маслини чорні - 3/4 склянки
- Сир фета - 100 грам
- Кріп - 1 пучок
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки (можна взяти яблучний оцет)
- Лук червоний - 1 штука
1
Промийте овочі та зелень. Помідори і огірки наріжте середнім кубиком, зелень і цибулю дрібно наріжте.
2
Часник почистіть і пропустіть через прес. Маслини дістаньте з банки і розріжте навпіл. Сир порізати дрібними кубиками.
3
Приготуйте заправку: оливкова олія змішайте з соком лимона, оцтом і цукром, сіль і poperčite, додайте часник і ретельно все перемішайте.
4
Нарізані овочі з'єднайте з оливками, зверху викладіть нарізану кубиком сир, полийте зверху заправкою і акуратно перемішайте.
5
Додайте дрібно нашатковану кріп і подавайте до столу.