Рецепт Рис з баклажанами фото

Рис з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рис з баклажанами - легке і в той же час ситне літня страва. Завзяті м'ясоїди можуть використовувати його як гарнір, а вегетаріанцям воно припаде до смаку саме по собі. Отже, простий рецепт приготування рису з баклажанами!

Опис приготування:

Рис промиємо кілька разів і відварити до напівготовності у великій кількості підсоленої води. Відкинемо його на друшляк.

Овочі помиємо, цибуля і чистий Chesnok, морква теж, а ось з баклажанів шкірку знімати не рекомендую - по-перше, так корисніше, по-друге смачніше.

Лук наріжемо півкільцями, морква і баклажани - соломкою, часник - тонкими пластинками.

Баклажани на півгодини опустимо в солону воду, потім злити і обсушити.

Обсмажити баклажани в невеликій кількості добре розігрітого рослинного масла. На жаль, вони дуже швидко вбирають жир, так що масло краще підливати буквально по краплях.

Перекладемо баклажани в тарілку і на тій же сковороді обсмажити цибулю, часник і морква. Коли вони будуть практично готові, додамо до них баклажани і рис, перемішаємо. Вольем в сковороду трохи води, змішаної з соєвим соусом і спеціями, накриємо кришкою - нехай готуються на повільному вогні до повної готовності рису.

Готову страву подаємо гарячим або холодним - як більше подобається. Більш того, рис з баклажанами можна використовувати в якості начинки для фарширування перців або голубців - виходить дуже смачно!

  • Мал - 1 Склянка
  • Баклажани - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Чорний перець мелений - За смаком
  • Запашний перець мелений - За смаком
  • Орегано - За смаком
  • Сіль - За смаком
Рис промиємо кілька разів і відварити до напівготовності у великій кількості підсоленої води. Відкинемо його на друшляк.

Овочі помиємо, цибуля і чистий Chesnok, морква теж, а ось з баклажанів шкірку знімати не рекомендую - по-перше, так корисніше, по-друге смачніше.

Лук наріжемо півкільцями, морква і баклажани - соломкою, часник - тонкими пластинками.

Баклажани на півгодини опустимо в солону воду, потім злити і обсушити.

Обсмажити баклажани в невеликій кількості добре розігрітого рослинного масла. На жаль, вони дуже швидко вбирають жир, так що масло краще підливати буквально по краплях.

Перекладемо баклажани в тарілку і на тій же сковороді обсмажити цибулю, часник і морква. Коли вони будуть практично готові, додамо до них баклажани і рис, перемішаємо. Вольем в сковороду трохи води, змішаної з соєвим соусом і спеціями, накриємо кришкою - нехай готуються на повільному вогні до повної готовності рису.

Готову страву подаємо гарячим або холодним - як більше подобається. Більш того, рис з баклажанами можна використовувати в якості начинки для фарширування перців або голубців - виходить дуже смачно!

Схожі рецепти