Рецепт Polpette фото

Polpette
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Фарш
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Польпетте - це італійські фрикадельки зі своїми особливостями. Скільки сімей, стільки і рецептів Польпетте. Можна готувати кожен раз по-різному, змінюючи інгредієнти. Ділюся своїм рецептом!

Опис приготування:

Польпетте або італійські фрикадельки - це сімейна страва, яке сподобається дітям і дорослим. Готується досить просто, виходить багато, вистачить на велику сім'ю. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.

  • Фарш - 750 грам (м'ясний або рибний)
  • Томати - 400 грам (різані у власному соку або томатна пасату)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Пармезан - 35 грам (тертий)
  • Сир - 180 грам(rikotta, моцарелла або маскарпоне)
  • М'ясний бульйон - 80-100 мілілітрів
  • Вино - 80 мілілітрів (біле, сухе)
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Помідори в'ялені - 20 грам
  • Гриби - 150 грам (будь-які, у мене заморожені сморчки)
  • Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Помідори - 1 штука (свіжі)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Polpette - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
Polpette - фото крок 2
Додайте до фаршу подрібнені в'ялені томати, натертий на тертці пармезан, сіль, перець, рикотту або будь-який інший сир.
Polpette - фото крок 3
Налийте в форму для запікання рослинне (оливкова) олія.
Polpette - фото крок 4
Вологими руками сформуйте фрикадельки, викладіть у форму.
Polpette - фото крок 5
На рослинному (оливковій) олії обсмажте гриби і подрібнену цибулю, після чого додайте видавлений через прес часник, влийте біле сухе вино. Тушкуйте близько 5 хвилин, за цей час випарується пари алкоголю.
Polpette - фото крок 6
Викладіть томатну пасат або різані томати у власному соку, додайте столову ложку томатної пасти, сухий базилік, тушкуйте ще 5 хвилин.
Polpette - фото крок 7
Додайте в соус м'ясний бульйон.
Polpette - фото крок 8
Залийте фрикадельки-польпетте підготовленим соусом, зверху викладіть часточки свіжих помідорів або помідорчики"черрі" , поставте запікати в духовку при температурі 200 градусів на 30 хвилин.
Polpette - фото крок 9
Готові фрикадельки вийняти з духовки.
Polpette - фото крок 10
Логічно подавати фрикадельки з справжньої італійської пастою. Цим блюдом можна нагодувати велику сім'ю, воно смачне і дуже ситне!

Схожі рецепти