Polpette
(покроковий рецепт з фото)
Польпетте - це італійські фрикадельки зі своїми особливостями. Скільки сімей, стільки і рецептів Польпетте. Можна готувати кожен раз по-різному, змінюючи інгредієнти. Ділюся своїм рецептом!
Польпетте або італійські фрикадельки - це сімейна страва, яке сподобається дітям і дорослим. Готується досить просто, виходить багато, вистачить на велику сім'ю. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Фарш - 750 грам (м'ясний або рибний)
- Томати - 400 грам (різані у власному соку або томатна пасату)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Пармезан - 35 грам (тертий)
- Сир - 180 грам(rikotta, моцарелла або маскарпоне)
- М'ясний бульйон - 80-100 мілілітрів
- Вино - 80 мілілітрів (біле, сухе)
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Помідори в'ялені - 20 грам
- Гриби - 150 грам (будь-які, у мене заморожені сморчки)
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Помідори - 1 штука (свіжі)
- Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Додайте до фаршу подрібнені в'ялені томати, натертий на тертці пармезан, сіль, перець, рикотту або будь-який інший сир.
Налийте в форму для запікання рослинне (оливкова) олія.
Вологими руками сформуйте фрикадельки, викладіть у форму.
На рослинному (оливковій) олії обсмажте гриби і подрібнену цибулю, після чого додайте видавлений через прес часник, влийте біле сухе вино. Тушкуйте близько 5 хвилин, за цей час випарується пари алкоголю.
Викладіть томатну пасат або різані томати у власному соку, додайте столову ложку томатної пасти, сухий базилік, тушкуйте ще 5 хвилин.
Додайте в соус м'ясний бульйон.
Залийте фрикадельки-польпетте підготовленим соусом, зверху викладіть часточки свіжих помідорів або помідорчики "черрі", поставте запікати в духовку при температурі 200 градусів на 30 хвилин.
Готові фрикадельки вийняти з духовки.
Логічно подавати фрикадельки з справжньої італійської пастою. Цим блюдом можна нагодувати велику сім'ю, воно смачне і дуже ситне!