Пиріг з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікаве поєднання кукурудзяної крупи, квасолі і смаженої цибулі припаде до душі справжнім гурманам. Якщо ви хочете приготувати щось дійсно незвичайне, то вам сюди.
Це дуже незвичайний, але в той же час простий рецепт пирога з квасолею, Котрий, я впевнена, знайде своїх шанувальників. Мене він зацікавив в першу чергу незвичайним поєднанням смаків, а так само тим, що для приготування тут не використовується тісто, а отже, відсутня найскладніший етап в приготуванні пирогів. Я поділюся з вами своїм досвідом і розповім, як приготувати напевно самий незвичайний пиріг з квасолею.
- Зерно зернових - 4 склянки
- Квасоля - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир (твердий) - 150 грам
- Масло рослинне - - За смаком
Промиваємо квасоля під водою і потім замочуємо на 2-3 години в холодній воді.
Коли квасоля розмокне, нам необхідно перекласти її в каструлю, знову залити водою і варити на невеликому вогні протягом 30-40 хвилин.
Тепер приступаємо до приготування кукурудзяної крупи, яка послужить нам заміною тесту. Заливаємо її холодною водою і варимо приблизно 15-20 хвилин. З 4 склянки крупи знадобитися 1, 5-2 склянки води.
Лук числі і ріжемо півкільцями. Потім злегка обсмажуємо його на сковороді до золотистого кольору.
Сир натираємо на крупній тертці.
На дно змащеної олією форми викладаємо 2/3 частини готової кукурудзяної каші.
Потім шарами викладаємо спочатку квасоля, потім цибулю, половину сиру, що залишилася кашу і знову сир. Постарайтеся останній шар кукурудзяної каші розподілити так, щоб він покривав всі попередні шари повністю.
Ставимо форму в розігріту до 160 градусів духовку і залишаємо на пів години. Тепер пиріг можна дегустувати, але я відразу попереджаю, що, незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, пиріг виходить досить ситним.